TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı yayın organlarında yer alan "tutukluların açlık grevini sonlandırdığı" yönündeki haberleri yalanladı. Teker ve Demirtaş, eylemlerin devam ettiğini açıkladı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker, "65 cezaevinde 658 siyasi tutsağın sürdürdüğü ve katılımlarla sürmeye devam eden açlık grevleri ile ilgili ulusal basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

 

'MEDYAYI DOĞRU HABERCİLİK YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Teker, medyaya tepki göstererek, "Talepler kabul edilinceye kadar sürdürülecek olan eylem ile ilgili medyayı doğru habercilik yaparak sorumlu davranmaya çağırıyoruz."

 

Teker, medyanın yaşanabilecek ölümlere meşruiyet kazandırmaya çalıştığını dile getirdi.

 

TUHAD-FED Genel Başkanı, kamuoyuna çağrı yaparak, "Bu tür haberlere itibar etmemeye, olabilecek ölümlerin önüne geçmek için sorunun muhatabı olan hükümete karşı sesi daha çok yükseltmeye çağırıyoruz."

 

DEMİRTAŞ DA YALANLADI

Cezaevlerinde PKK'li tutuklular tarafından başlatılan açlık grevleri 48. günü de geride bırakırken, Türkiye medyasında 'bazı cezaevlerinde açlık grevleri bitti' yönünde çıkan haberler Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından da yalanlandı.

 

Çıkan haberlere yanıt veren Demirtaş, "hiçbir cezaevinde açlık grevi sonlanmış değil" dedi.

 

DEMİRTAŞ: BİZ DE SONLANMASINI İSTERİZ, AMA SONLANMIŞ DEĞİL

Star, Sabah, Haber Türk gibi bazı gazeteler 700’ü aşkın tutuklunun sürdürdüğü açlık greviyle ilgili, bazı cezaevlerinde tutukluların eylemlerini sonlandırdığını ileri sürdü.

 

Eş Genel Başkan Demirtaş, twitter hesabında, “açlık grevlerinin bir an önce sonlanmasını biz de isteriz. Ama hiçbir cezaevinde açlık grevi sonlanmış değil” açıklamasında bulundu. (ANF'den derlenmiştir)