ABD'de yaşayan Türkiyeliler, Gezi Parkı direnişçilerine destek vermek, Türkiye'deki olaylara, Amerikan yönetiminin dikkatini çekmek için The New York Times ve Washington Post gazetelerine tam sayfa ilan verdi.

New York Times ve Washington Post gazetelerinde, 'Türkiye'de Neler Oluyor' başlığıyla tam sayfa olarak yayımlanan ilanda, "Bizler, öğrenciyiz, işçiyiz, anne ve babayız. Birçok farklı etnik kimlik, dini inanç ve ideolojiyi temsil ediyoruz. Türkiye'nin geleceğine yönelik endişelerimizden ötürü birlik içindeyiz" sözlerine yer verilirken, Türkiye'de hükümetin, kendisini desteklemeyenlere karşı baskıcı ve sindirici bir politika izlediği, hukuksal hak ve özgürlüklerin erozyona uğradığı belirtildi.

Washington Post ve The New York Times gazetelerinde tam sayfa olarak yayımlanan ilanın metni şöyle:

"Türkiye'de neler oluyor?

Milyonlarca Türkiye vatandaşı, amacı gezi parkını kurtarmak olan barışçıl bir eyleme hükümetin şiddetli tepkisine karşı öfkelenmiş durumda. İnsanlar öfkeli, fakat şaşırmış değiller. 'Başbakan Erdoğan'ın on yıllık hüküm dönemi boyunca, hukuksal hak ve özgürlüklerimizin erozyona uğradığına tanık olduk. Çok sayıda gazeteci, sanatçı ve seçilmiş yetkililerin hapsedilmesinden, ifade özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara, kadın haklarından, alkol satışına getirilen kısıtlamalar göstermektedir ki iktidar partisi demokrasi konusunda ciddi değildir. Tekrar ve tekrar, Başbakan halkının endişeleri ile dalga geçmiş, bu endişeleri değersizleştirmiştir. Medya ise tüm bunlar olurken utanç verici bir şekilde sessizliğini korumuştur. Türkiye'nin dört bir yanında cesurca protestolara katılan insanlar Atatürk'ün mirasına sahip çıkmaktadırlar. Bizler, öğrenciyiz, işçiyiz, anne ve babayız. Birçok farklı etnik kimlik, dini inanç ve ideolojiyi temsil ediyoruz. Türkiye'nin geleceğine yönelik endişelerimizden ötürü birlik içindeyiz. Polis şiddetinin durdurulmasını talep ediyoruz. Tarafsız ve özgür bir medya talep ediyoruz. Otokratik bir buyurganlık değil, açık diyalog talep ediyoruz."