Anadolu Ajansı (AA), polis tarafından öldürülen İbrahim Aras’ın “el yapımı patlayıcının elinde patlaması” sonucu öldüğü iddiasında bulundu. Ajans, iddiasını ilerleyen dakikalarda Emniyet bilgisine dayandırırken, otopsideki ilk incelemede iddia yalanlandı.

Hükümet politikalarının sözcülüğünü yapmakla sıkça eleştirilen Anadolu Ajansı, Adana’daki Lice protestolarında polis tarafından öldürülen İbrahim Aras ile ilgili haberinde 'tahmin' üzerinden haber inşa etti.

Haberinde, Lice protestosu sırasında eylemcilerin taş, havai fişek ve molotof kokteyli kullandığı iddiasında bulunan Anadolu Ajansı, bununla da kalmayıp göstericilerin ateş açtığını öne sürdü.

Ajans, Aras’ın vurulmasını ise “el yapımı patlayıcının elinde patlaması” yalanına dayandırdı. Haberin ilgili bölümünde “Göstericilerin cesedinin alınmasını engellemeye çalıştığı kişinin, el yapımı patlayıcının elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiği tahmin ediliyor” denildi.

Anadolu Ajansı’nın sitesinde yayımlanan ilk haberde iddianın bir Emniyet bilgisi olduğu belirtilmemiş, haber yazarın “tahminine” dayandırılmıştı.

Anadolu Ajansı’nın haberine özellikle sosyal medyada büyük tepki geldi. Ajans, tepkiler üzerine muhabirlerinin “tahminine” dayandırdığı haberini Adana Emniyeti’nin iddiasına dayandırdı. Haber metni değiştirildikten sonra ise haber metni şöyle değiştirildi:

‘ELLERİNDE VE VÜCUDUNDA YARALANMA YA DA KİMYASAL MADDE YOK’

Adana merkez Adli Tıp Kurumu’nda otopsi ve hekim incelemesi için bekleyen avukatlar ise, hekimlerle yaptıkları ilk görüşmenin ardından Adli Tıp önünde bekleyenlere bir açıklama yaptı. Avukatlar, hekimlerin ilk tespitlerinde Aras’ın ellerinde ya da vücudunun herhangi bir yerinde patlama sonucu oluşabilecek bir yaralanma ya da kimyasal madde olmadığını, Aras’ın ellerinin de sağlam olduğunu aktardı.

Aras’ın sosyal medyada dolaşan cenaze görüntüsünde de ellerinde bir patlama gerçekleşmediği anlaşıldı. (Sendika.Org)