İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen 'FETÖ'nün medya yapılanması' adı altındaki soruşturmada 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

9 GÖZALTI

Operasyonda İstanbul’da hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap; Ankara’da Ömer Şahin; Kocaeli’de ise Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurtdışında olduğu belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen gazetecilerin çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya üzerinden 'FETÖ' lehine propaganda yaptıkları öne sürülüyor.

Darbe girişiminden 1 ay önce yayınlanan bir videoda Prof. Dr. Osman Özsoy’un "Ben profesör olacağıma keşke bir Albay olsaymışım mesela. Bu süreçte daha çok katkım olurdu... Çok güzel günler geliyor. Hizmet hareketindeki arkadaşları çok yoğun günler bekliyor... Yüzde 50 desteği falan iplemeyin. Alt yazı geçin televizyon kanallarından yarın sokağa çıkma yasağı var diye bakın sokağa çıkıyorlar mı?” dediği ortaya çıkmıştı.