Kartal Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi’nin doktoru Ahmet K. geçtiğimiz ay vuruldu. Doktor, medikal firmasının ürünlerini reçetelere fazla fazla yazmayınca vurulduğunu söyledi, "5 yerine 15 adet malzeme kullanan doktorlar var" dedi

Doktor Ahmet K. geçtiğimiz ay İstanbul Kartal’da evine giderken kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. 10 el ateş edilen doktor Ahmet K. hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde uzun süre tedavi gördü. Tedavisinin ardından da taburcu edildi.

Saldırıdan sonra da polisler Kartal Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi doktoru Ahmet K. ‘nın ifadesine başvurdu.  Ahmet K., ifadesinde, “Beni vuranın kim olduğunu bilmiyorum. Ancak çalıştığım hastanede ihaleyi alan medikal şirketinden şüpheleniyorum. Ben ve benim gibi doktorlar medikal malzemeleri fazla miktarda kullanan doktorları usulsüzlük yapmamaları için devamlı uyarıyorduk.

Bir hasta için kullanılan tıbbi malzeme 5 adet kullanması gerekirken yaklaşık 15-20 adet kullanıyorlardı. Medikal şirketi bunların karşılığında fazla miktarda tıbbi malzeme kullanan doktorlara komisyon veriyordu. Ben ve benim gibi doktorlar haksız işlemler yapan doktorlara karşı çıkıyorduk.

Ancak sesimizi yetkililere duyurduğumuz halde üstleri kapanıyordu. Benim vurulma şüphem bu yöndedir” dedi. Savcılık peşinde VATAN’a konuşan doktor Ahmet K., “Medikal usulsüzlüğü Türkiye’de çoğu hastanede yaşanıyor. Ancak benim gibi düşünen karşı çıkan doktorlar medikal şirketlerin tehditlerine maruz kaldıklarından seslerini çıkartamıyorlar” dedi. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı da Ahmet K. ve bazı doktorların iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı.