Günümüzün oldukça popüler kavramlarından birisi olan medikal estetik sıklıkla yanlış anlaşılır. İnsanlar, estetik medikal işlemlerinde bıçak altına yatılarak tedavi yapıldığını düşünür. Ancak “Medikal estetik nedir?” sorusunun cevabı bunun tam tersidir. Herhangi bir cerrahi müdahale olmaksızın gerçekleştirilen estetik işlemlerine medikal estetik denir.

Medikal estetik , cerrahi işlemler sonucu gereken uzun iyileşme süreçlerini ortadan kaldırır. Hastalar kısa bir süre içerisinde günlük hayatına geri dönmektedir. Bu yüzden medikal estetik uygulamaları geniş bir yaş aralığında uygulanabilir. Normal estetik müdahalelerinin tavsiye edilmediği durumlarda daha genç yaştaki hastalar için dahi tercih edilmektedir.

Medikal Estetik Uygulamaları

Yapılan işlemler ve hastalar tarafından belirtilen şikayetlere göre medikal estetik uygulamaları çeşitli şekillerde uygulanır. Bu uygulamalar genellikle cilt sorunları başta olmak üzere, yeme bozuklukları, saç ekimi ve migren gibi sorunlara çözüm olur. İnsan sağlığını etkileyen bu olumsuz durumlar doğal olarak cildi de etkiler. Bir medikal estetik hekimliği yönlendirmesiyle cildi etkileyen bu sorunlara kısa sürede uygun tedavi fırsatları yaratılabilir.

Uygulamalar sırasında genellikle enjeksiyon yöntemleri kullanılır. Ancak tıp sayesinde birçok doğal yöntem de medikal estetik alanının gelişmesine yol açtı. Botoks, peeling, dolgu ve lipoliz gibi birçok yeni yöntem bu şekilde geliştirilmiştir. Bu tür işlemler mutlaka hijyenik ortamlarda dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Tersi durumlarda geri dönülemez komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden Özel Lea Polikliniği gibi hijyen konusunda dikkatli yerler tercih edilmelidir.

Medikal Cilt Bakımı

İnsanların medikal estetik alanında en çok tercih ettiği tedavilerden birisi cilt bakımıdır. Derinin eski pürüzsüz haline kavuşması için yapılan bu tedavi, cildin kir ve yağdan arınmasını sağlar. Lea Estetik, medikal cilt bakımı konusunda her zaman doğal yaklaşımlar benimser. Uyguladıkları buhar ile öncelikle ciltteki gözenekler açılır. Daha sonrasında açılan gözenekler ve siyah noktalar temizlenir. Cildin hem nefes almasını hem de canlılığını korumasını sağlayan bu yöntem aynı zamanda lekelenmelere de engel olur.

Yapay işlemlerden çekinen ancak yüz ve saçlarıyla alakalı medikal sorunları olan hastalar da Lea Estetik’in doğal yöntemlerini tercih edebilir. Yapılan mezoterapi işlemleri sayesinde yüz ve saçlarla alakalı medikal estetik sorunları doğal bir şekilde çözüme kavuşturulur. Hem yüz bölgesinde hem de saç bölgesinde mezoterapi ile deriye enjeksiyon yapılır. Enjeksiyon içerisinde cildin ihtiyacı olan vitaminler, proteinler, enzimler ve hormonlar bulunur.

Altın İğne ve Gençlik Aşısı

Medikal estetik tedavilerinde çok tercih edilenler arasında altın iğne ve gençlik aşısı da yer alır. Bu tedaviler genellikle kozmetik açıdan tercih edilir. Deriye yapılan enjeksiyon işlemleri ile birlikte genç bir görünüm elde edilmektedir. Yapılan enjeksiyon işlemlerinin bazı faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Kullanılan iğneler ince olduğu ve anestezik kremler uygulandığı için hastaların hissettiği acı ve ağrı minimum düzeydedir.
  • Devamında yapılacak farklı mezoterapik işlemler sayesinde bu tedavilerin etkisi oldukça artmaktadır.
  • Çok kısa süreler içerisinde cilt üzerinde değişimler görülmektedir.

Yapılan medikal estetik tedaviler sayesinde siz de canlı ve parlak bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. Üstelik Lea Estetik ile birlikte son derece hijyenik ve güvenli bir şekilde tedavi olunabilir. Daha fazlasını öğrenmek için Lea Estetik internet sitesine göz atabilirsiniz.

Ayrıca medikal estetik hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için sayfamızı inceleyebilirsiniz;

https://lea-estetik.com/medikal-estetik/