Hrant Dink cinayeti ve Zirve Yayınevi katliamı davalarının da avukatlığını yapan Avukat Erdal Doğan, “Medet Önlü için Adalet Komitesi”nin girişimiyle, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen bir ilerleme kaydedilemeyen Medet Önlü Suikastı soruşturması için Önlü ailesinin avukatlığını üstlendi.

Haziran ayında Medet Önlü’nün ailesinden vekalet alan Avukat Erdal Doğan, geçtiğimiz günlerde savcılığa başvuru yaparak soruşturmanın derinleştirilmesini talep etti.

Olayın üzerinden bir yıldan uzun bir zaman geçmiş olmasına rağmen, yapılan soruşturmanın bir türlü yakalanamayan tetikçi ve etrafındaki 3-5 kişiyi kapsayan dar bir çerçevede tutulduğuna işaret eden Doğan, dosyada cinayetin arkasındaki gerçek ilişki ağına dair hiçbir bilgi bulunmamasına dikkat çekti. Özellikle suikastın azmettiricisi Rizvan Ezbulatov’un ilişkilerinin tespit edilmesini isteyen Erdal Doğan, şimdiye kadar MİT’in ve Emniyet İstihbarat’ın soruşturmaya yardım etmek üzere yeterince bilgi sağlamadığını ifade etti.

Erdal Doğan’ın bu talebine ilgili kurumların nasıl karşılık vereceği, Medet Önlü için Adalet Komitesi tarafından da yakından takip ediliyor.