Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 26. Dönem. 3. Yasama yılı açılış oturumunun ardından gündemde olmayan bir zirve yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul konuşmasının ardından, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın makam odasında bir araya geldi. Görüşme 25 dakika sürdü.

Görüşmede, bazı bakanlar, yüksek yargı organları başkanları, kuvvet komutanları da bulundu. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yoktu.

Kılıçdaroğlu’nun davet edilip edilmediğine ilişkin soruya Kahraman, “Evet, onun herhalde randevusu vardı. Herkesi davet ettim. Akşam birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

Konu hakkında açıklama yapan Kılıçdaroğlu ise davet edilmediğini belirterek "Meclis Başkanı'na yalan söylemek yakışmıyor" dedi.

CHP Meclis Grubu’ndan yapılan açıklamada, "TBMM Başkanı’nın odasında yapılan toplantıya Sayın Genel Başkan’ın çağrıldığı bilgisi doğru değildir. Sayın Genel Başkan’ın bu görüşmeden haberi olmadığı gibi toplantıya da davet edilmemiştir" denildi.

Bu açıklama üzerine İsmail Karaman, Kılıçdaroğlu'nu arayarak teknik bir aksaklık nedeniyle davetin CHP'ye ulaşmadığını söyledi. (Kaynak: Bianet)