TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir'in konuşması sırasında tartışma çıktı. HDP ve AK Parti milletvekilleri arasında yaşanan gerilim nedeniyle Genel Kurul'a ara verildi.

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında İçişleri, Sağlık ve Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının 2021 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplanan TBMM Genel Kurulu'nda parti grupları adına konuşmalar yapıldı.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir'in geçen Ekim ayında Kobani eylemleri kapsamında 6 yıl sonra HDP’li isimlerin gözaltına alınıp tutuklandığı soruşturmayı hatırlatarak, “Kobani eylemleri bahane edilerek partimize karşı bir kumpas dava açıldı, 6 yıl sonra hem de. Bu arkadaşlarımızın hepsi bu dosyada aslında ifade vermişti. Yine DTK ve HDK, TJA gibi demokratik kurumlarımız hedef haline getiriliyor” dedi.

AK Partili vekiller, Taşdemir’e tepki gösterirken bazıları kürsüye yürüdü. Bunun üzerine HDP milletvekilleri de yerlerinden kalktı. İki partinin vekilleri arasında yaşanan gerilimi CHP’li vekiller araya girerek yatıştırmaya çalıştı. Oturuma 15 dakika ara verildi ancak gerilim Bakan Süleyman Soylu'nun konuşması sırasında da yaşandı.

Soylu'nun Van'da iki köylünün helikopterden atılması konusunda yaptığı açıklamalara HDP'li vekiller tepki gösterdi.

Kaynak: Gazete Duvar