Kazakistan’da LPG zammına karşı başlayan gösterilerin ardından ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Yaşananların ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kazakistan Meclis Başkanı Nigmatulin, yaşanan olaylardan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten Şentop’a, yaşanan sürece ilişkin bilgi verdi.

Nigmatulin, Türkiye’nin verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletirken, “Değerli dostum ben size çok teşekkür ederim. Şahsınızda TBMM’deki tüm dostlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gerçekten böyle zor günde bizim yanımızda bulundunuz” dedi.

"YAKINDAN TAKİP EDYORUZ"

Meclis Başkanı Şentop da, Kazakistan’da yaşananları yakından takip ettiklerini ifade ederken, “Kazakistan bizim dostumuz, kardeşimiz. Biz orada olup bitenleri kendi ülkemizde olup bitenler gibi yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Şentop, Kazakistan’da huzur ve güvenliğin sağlanmasının Türkiye açısından çok kıymetli olduğunu belirterek, Kazakistan’da istikrarının bölge için de çok önemli olduğuna vurgu yaptı, “Kazakistan devletinin ve Kazakistan halkının bu zor günleri aşacağına, huzur ve istikrarı sağlayarak daha da güçleneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.