CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki TURKEN Vakfı'na 1 milyar TL'nin üzerinde para aktarıldığına dair açıklamaları güncelliğini korurken, "yurt dışındaki öğrenciler" için bir kaynak aktarımı da MEB'den geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "Bu kararın amacı, yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul, eğitim kurumu ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs vermek, bilimsel araştırma-geliştirme çalışmaları ile yayınlar yapmak ve yeni metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılmasıdır" denildi.

Karara göre, Türkiye Maarif Vakfı'na amaçlarını gerçekleştirmek için yapacağı hizmetlere ilişkin giderlerin karşılanmasına yönelik olarak, 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyar 871 milyon 857 bin Türk lirasına kadar kaynak aktarılabileceği belirtildi.

2016'DA KURULAN VAKFA "FETÖ" OKULLARI DA DEVREDİLMİŞTİ

2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlanan 6721 sayılı Türkiye Maarif Vakfı Kanunu kapsamında kurulan Türkiye Maarif Vakfının yurt dışında 33 ülkede okulu bulunuyor.

Vakıf sitesinde, okulların bulunduğu ülkelerin yanı sıra 25 ülkede daha çalışma yürütüldüğü belirtiliyor.

2016'da bu vakfın Fethullah Gülen’in yurt dışında kurmuş olduğu eğitim öğretim kurumlarına karşı güçlü bir alternatif yaratmak amacıyla kurulduğu belirtiliyor. Hatta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt içindeki ve -yürütülen temaslar sonucu- yurt dışındaki çok sayıda "FETÖ iltisaklı" okul, Türkiye Maarif Vakfına devredilmişti.