Marmaris'te önceki gün çıkan orman yangını kontrol altına alınamadı.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle kuzey bölgelerde de etkili oluyor.

Bölgeye yakın Değirmenyanı mevkisinde Ahmediye Sokağı'ndaki 20 kadar ev, olası bir tehlikeye karşı boşaltıldı. Yerleşim yerindeki 68 kişi ile 13 büyükbaş, 16 küçükbaş, 10 tavuk ve araçlar bölgeden uzaklaştırıldı.

Emniyet ile jandarma ekiplerince, bölgedeki evlerin yakınında bulunan ağaçlara yangının sıçramaması için TOMA'larla su sıkılıyor.

marmaris-te-yangin-suruyor-koordinasyon-merkezi-de-tahliye-edildi-1032022-1

KOORDİNASYON MERKEZİNE TAHLİYE

Değirmenyanı mevkisinde bulunan yangın koordinasyon merkezinin üst kısımlarında rüzgarın şiddetini artırması ve alevlerin yükselmesi nedeniyle olası bir tehlikeye karşı merkezin boşaltılmasına başlandı.

Merkezin bahçesinde bulunan araçlar trafik ekipleri tarafından güvenli alanlara yönlendirildi, bazı araçlar da çekici yardımıyla kaldırıldı.

Alevlerin alana yaklaşmasını önlemek için arazözlerin yanı sıra bölgeye hava araçları da yönlendirildi.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER ENVANTERDE YOKMUŞ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bu akşam sosyal medya hesabından açıklama yaparak, 24 saattir söndürülemeyen orman yangını hakkında bilgi verdi.

Oktay’ın açıklaması şöyle:

“Maalesef ki yangında 24 saat geride kaldı. Dün karanlık bastırmadan alevlere müdahale edebilmek için bölgeye gece görüşlü helikopter desteği istemiştik. Öğrendik ki envanterde yokmuş. Bugün ise ekiplerin müdahalesine rağmen alevler rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınamadı. Havanın kararmasıyla çalışmalar yine karadan devam edecek. Zor bir gece daha bizi bekliyor. Sizlere müjdeli haberler vermek umuduyla tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum.”

marmaris-te-yangin-suruyor-koordinasyon-merkezi-de-tahliye-edildi-1032019-5

BAKAN KİRİŞCİ: HAVA ARACI EKSİĞİMİZ YOK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AKP'ye yakın CNN TÜRK kanalına telefon ile bağlanarak şu açıklamalarda bulundu:

"Hava sıcaklığı ve rüzgar hızı parametreleri orman yangınlarında etkili oluyor. Hem sıcaklık hem rüzgar hızında artış oldu. Bu endişelerimizin nedeniydi. Birkaç lokasyonda bu işimizi sıkıntıya sokmuş oldu. Genel itibarıyla değil bunlar. Çalışmalarımızı ona göre yeniden değerlendirdik. Yangın kontrol altına alınma aşamasında. Hava araçları noktasında bir eksiğimiz yok. 52 haneden 150 vatandaşımızı tamamen tedbir amaçlı olarak tahliye etmek durumunda kaldık. Geçen yıl 3 uçak vardı bu yıl 20 uçağımız var. 10 tane gece görüşü olan helipkopter de envanterimize dahil olacak."

Kirişci daha sonra yaptığı bir açıklamada ise, "Rüzgar yangını kontrol altına almamızı engelledi. Yangını yarın kontrol altına alma durumumuz olabilir" dedi.