Muğla’nın Marmaris ilçesinde 12.20 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Milli Savunma Bakanlığı 22.00'de yaptığı açıklamada yangını söndürmek için yapılan müdahalenin sürdüğünü duyurdu.

Yangını çıkardığı iddiasıyla Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Marmaris Yalancıboğaz mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Yangın bölgesinde rüzgarın etkili olduğu öğrenildi.

MARMARİS BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Marmaris Belediyesi'nden yangınla ilgili yapılan açıklamada, "Saat 12.30 civarında Yalancıboğaz - Adaköy Aksaz yolu mevkinde çıkan orman yangınına tüm Orman İşletme, İtfaiye ve belediye ekiplerinin müdahalesi devam etmektedir. Güzel haberler verebilmek umuduyla, ekiplere kolaylıklar diliyoruz" denildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan bilgilendirmede, "Yangın söndürme çalışmaları havadan ve karadan yoğun bir şekilde devam etmektedir. 50 personel, 30 araç ve yardımcı ekipmanlarımızla, orman ekiplerine destek olmak amacıyla sahadayız" denildi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınına neden olduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Marmaris ilçesi Yalancıboğaz Adaağzı mevkisinde saat 12.20 sıralarında başlayan ve söndürme çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında yangına sebebiyet verdiği değerlendirilen 1 şüphelinin gözaltına alındığı, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğünü ifade edildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı yangına müdahalenin sürdürdüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına; 1 adet İHA, 10 adet helikopter, arazözler, su tankerleri, dozerler, çeşitli yangın söndürme araçları ve görevli personelimiz ile destek sağlamaya devam ediyoruz."