Balıkesir, Türkiye’de bulunan tatil bölgeleri arasında en çok tercih edilen yerlerden biridir. Pek çok farklı ilçesinde plajlar ve gezilecek alanlar bulunduğu için turistlerin ilgisini çeker. Balıkesir Akdeniz ve Ege kıyılarına kıyasla daha soğuk olan denizi ile soğuk deniz sevenlerin gözdesi haline gelir. Erdek, Akçay, Sarımsaklı, Cunda Adası gibi pek çok seçeneğe sahip olduğunu da söylemek mümkün olur. Ziyaretçiler tercihlerini ön planda tutarak Balıkesir’deki istedikleri tatil alanını tercih edebilirler. Özellikle de Marmara bölgesinde ikamet eden tatilcilerin en çok tercih ettiği tatil bölgeleri arasında yer alır. Ayrıca her bütçeye uygun bir tatil seçeneği bulunduğu için de sıklıkla tercih edilir.

Balıkesir’de Gezilecek Yerler

Balıkesir’de ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek pek çok yer bulunur. Akçay’da bulunan Hasan Boğuldu Göleti bunlardan biridir. Bunun yanı sıra Sarımsaklı’da bulunan Şeytan Sofrası’da en sevilen mekanlardan biri olur. Erdek yakınlarında pek çok farklı ada vardır. Bu adalardan birisi de Paşalimanı Adası’dır. Ayrıca Cunda Adası’nda bulunan Sevim ve Necdet Kitaplığı da ziyaretçi akınına uğrayan ilgi çekici yerler arasındadır. Kazdağı’nda bulunan Antandros Antik Kenti de gezilmesi gereken yerlerden biridir. Balıkesir’i ziyaret etmek isteyen kişi gezilecek yerleri planlamak için nerdekal.com sitesini ziyaret edebilir. Burada gezilecek yerlerin listesine ulaşabilir. Ayrıca konum bilgisi sayesinde de istediği yeri hızlı bir şekilde bularak hangi otelde konaklayacağına karar verebilir.

Balıkesir’de Konaklama

Balıkesir konaklama seçenekleri bakımından oldukça zengindir. Balıkesir’de pek çok farklı bölgede sahil olduğu için konaklama alanları konusunda da geniş bir skalaya sahiptir. Her bütçeden ziyaretçi için uygun olabilecek alanlardan bahsetmek mümkün olur. gibi otellerde lüks tatiller yapmak isteyen ziyaretçiler için geniş seçenekler bulunur. Bunun yanı sıra çok daha uygun fiyatlı de mevcuttur. Ayrıca pansiyon ve ev seçenekleri de ziyaretçiler için avantaj oluşturur. Yanı sıra plaj yakınlarında yeşillik içlerinde kamp alanları da görmek mümkündür. Bu geniş konaklama seçeneği yelpazesi ziyaretçiler için büyük bir avantaj oluşturur. Her ziyaretçi kendi tercihlerine uygun olabilecek yeri seçebilir.