Marmara Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Sağlık Yerleşkesi’ne çevre duvarı ve giriş kapısı yaptırılması amacıyla ihale düzenledi. İhale kapsamında 500 metre betonarme çevre duvarı, bin metre ferforje korkuluk, 50 metrekare de giriş kapısı yapılacağı bildirildi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre 10 Mayıs’ta düzenlenen ihalede geçerli teklif sayısı iki oldu. Teklifleri değerlendiren idare, 30 Haziran’da nihai kararını verdi. Marmara Üniversitesi ile Kayacan İnşaat isimli şirket 30 Haziran’da 16 milyon 890 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Giriş kapısı ve duvar inşaatlarının altı ayda tamamlanması planlandı.

MALİYETİ 2 MİLYAR TL

Marmara Üniversitesi, RTE Yerleşkesi’nin arazisini Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve TOKİ ile imzaladığı 11 Nisan 2016 tarihli protokol ile devralmıştı. TOKİ’nin ihalesini gerçekleştirdiği alanın temel atma töreni, 29 Kasım 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Marmara Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitenin tüm fakültelerini 2023 yılında Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'ne taşımayı hedeflediklerini söylemişti. Külliye inşaatının toplam maliyeti ise 2 milyar TL olarak açıklanmıştı.