Samatya'daki evinde uğradığı saldırı sonucu 28 Aralık 2012'de hayatını kaybeden Maritsa Küçük'ün öldürülmesiyle ilgili açılan davaya bugün devam edildi. Mahkeme, sanık avukatına mütalaya karşı diyeceklerini bildirmesi için 24 Şubat 2016'ya ertelendi. 

Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılamaya, tutuklu sanık Nazaryan'ın avukatı Süheyla Gül, Maritsa Küçük'ün yakınları ve avukatı Eren Keskin ile tanık olarak dinlenen Artin Bıçakçı katıldı. 

Sanığın akrabası olduğunu belirten Bıçakçı, Nazaryan'ın tutuklandığı gün Gayrettepe Karakolu'na çağırıldığını ve burada nöbetçi polis memurunun amiriyle telefon konuşmasına şahit olduğunu söyledi. Bıçakçı polis memurunun telefonda, "Murat Nazaryan yakalandı. Kamera görüntüleri var ama tanıklar o değil diyor, ortalık karıştı ne yapacağız" dediğini aktardı. Nazaryan'ın işsizlik nedeniyle Aksaray'da gizlice kumar oynatılan bir yerde çalıştığını söyleyen Bıçakçı, "Murat'ı iyi tanırım. Zor bir hayatı oldu. Son derece beceriksiz bir insandır. Cinayeti işlemiş olsa, üstü başı kan olmuş bir şekilde o evden çıkması gerekirdi" dedi. 

MAHKEME HEYETİ BUDAK'IN DİNLENMESİNE GEREK GÖRMEDİ

Mahkeme 2 Aralık 2015 tarihli duruşmada sanık Murat Nazaryan'ın çalıştığı kahvehanenin sahibi Aziz Budak'ın tanık olarak dinlenmesine karar vermişti. Ancak, hakkında zorla getirme kararı çıkartılan Aziz Budak, belirlenen adreslerde bulunamadığı için mahkemeye katılmadı. Sanık avukatı Gül ve Küçük ailesinin avukatı Keskin, Aziz Budak'ın telefon kayıtlarının incelenmesini ve sanığın bulunarak bir sonraki duruşmada dinlenmesini talep etti. Aziz Budak'ın dinlenmesinin dosyaya değişiklik getirmeyeceğini ve sanığın hukuki durumunun değişmeyeceğini savunan mahkeme heyeti Budak'ın dinlenmesine gerek olmadığına karar verdi. 

'PLANLI BİR NEFRET CİNAYETİ'

Samatya'da 28 Aralık 2012'de Ermeni kadınlara yönelik saldırıların başladığını söyleyen avukat Eren Keskin, bu saldırılarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı. Keskin, "Soruşturma aşaması sağlıklı yürütülmemiştir. Bizim kanaatimize göre olayın asıl faillerinin ortaya çıkmamasını sağlayan resmi görevliler var. Soruşturma adil yapılmamıştır. Sanık olayla ilgili failleri bildiği halde korkusundan konuşmuyor. Bu eylem planlı bir nefret cinayetidir. Sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini, Aziz Budak ve olaya karışan diğer failler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunulmasını istiyoruz" dedi.

(Kaynak: Evrensel)