Mardin’de eski kayyım Mustafa Yaman’ın ekibinden olan 4 kişi daha yolsuzluk ve usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle görevinden alındı. Yaman ekibinde olup da görevine son verilen kişi sayısı 14′ yükseldi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre, müfettişlerin belediyede devam eden incelemeleri sonucunda suç duyurusu yaptıkları kişiler hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülüyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Ağustos 2019’da kayyım olarak atanan eski vali Mustafa Yaman, 10 Haziran 2020’de merkeze çekildi.

Yaman’ın yerine atanan Mahmut Demirtaş kentte hem vali hem de Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı olarak görevlendirildi.

Demirtaş’ın atanmasından sonra belediyede bugüne kadar aralarında belediyede genel sekreter olan Abdullah Yenigün ile Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeyni Teker’in de olduğu 10 kişi görevden alınmıştı. Son incelemelerle görevden alınan kişi sayısı 14 oldu.

Şimdiye kadar görevden alınan 14 kişinin milyonlarca TL ihale, yolsuzluk, rüşvet ve imar usulsüzlüklerine karıştığı belirtiliyor