Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından Kürtçe, Arapça ve Süryanice kitap basıldı.

Araştırmacı Yazar Mahmut Barık, Süryani Yazar Eliyo Maria Aydın’ın hazırladığı 3 dilde çocuk hikayeleri adlı 10 kitaptan oluşan kitap seti Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay tarafından kreş öğrencilerine dağıtıldı.

Bazı kreş öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarını ziyaret etti.

Kitap dağıtım öncesi bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, birkaç gün sonra 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün kutlanacağını belirtti. Türk, ”Biz biliyoruz yarın torunlarımız, çocuklarımız daha aktif, gerçekten de sürece uygun, demokrasiye uygun bir çalışmanın içerisinde olacaklar. Biz burada çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak için mücadele ediyoruz. Ben bütün halkların Dünya Barış Günü'nü kutluyorum. Barışa giden yolun açılması, barışa giden yolun gerçekten bu engelleyici tavırlardan kurtarılması konusunda bize daha büyük görevler düşüyor. 3 dilde hazırlanan çocuk hikayeleri çocuklarımızın eğitimine büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Mardin Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ise Dünya Barış Günü'ne yaklaşırken söylenecek çok şeyler olduğunu belirtti. Akay, şunları kaydetti: "Barışa en çok ihtiyacımız olan dönemdeyiz. Ülkemizde sıçrayan bir savaş söz konusu. Mardin’de tüm taraflara barış çağrısı yapıyoruz. Barış esas barışta yaşamayı hak eden çocuklarındır, çocukla anlamlıdır. Belediyemizin çalışması olan kitapları hediye edeceğiz çocuklara. Çok dilli bu kitap seti, çocuklarımızın eğitimi için önemli bir çalışma.”

Öğretmenleri ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarını ziyaret eden minik öğrenciler daha sonra içerisinde 2 adet Süryanice, 2 adet Arapça, 6 adet Kürtçe hikaye kitabı bulunan setleri eş başkanların elinden aldı.