Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, park temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklediğiniaçıkladı.

Yavaş,  Kılıçdaroğlu'na "İnşallah bu parkın açılışına Cumhurbaşkanı olarak teşrif edersiniz' ifadeleri ile gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Batıkent'te yeni rekreasyon alanının temel atma töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

Mansur Yavaş, burada yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini söyledi. Mansur Yavaş, “Kadınlar lokali, spor tesisi, seyir alanı, gençlik merkezi, ekolojik tenis kortları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları bu projede yer alacak. Ama gördüğünüz gibi ticari hiçbir şey yok Sayın Genel Başkanım. Parklar halkındır. Tamamen halka açık, kendi piknik sepetleriyle birlikte gelip istedikleri gibi buradan yaralanacaklar. Şeffaf ihale sonucunda emsallerin 3’te 1’i fiyatına, sözleşme bedeliyle bu yıl içerisinde inşallah buranın açılışını gerçekleştireceğiz. Temennimiz Cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz” ifadelerini kullandı.

Yavaş’ın Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri uzun süre ayakta alkışlandı.

"HELALLEŞMENİN ZAMANI GELDİ VE GEÇİYOR BİLE"

Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada "6 lider bir aradayız, hepimiz demokrasiyi istiyoruz. Hepimiz bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz, beraber yaşamak istiyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz. Niye kavga ediyoruz, hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Beraber olmak varken, kucaklaşmak varken, niye ayrılıklar, niye kavgalar? Helalleşmeyi onun için söyledim. Helalleşmenin zamanı geldi ve geçiyor bile. Artık eskileri bir tarafa bırakalım, ufkumuzda bakalım, büyümeye bakalım" dedi.