Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Ankara'daki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Yavaş açıklamasında iktidar cephesinin kendisini ve muhalefeti hedef alan açıklamalara yanıt verdi.

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan ve Milletvekili Seçimi'ne AKP listelerinden girecek Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) anımsatmasında bulundu.

"Eğer bölücülükten bahsedilmek isteniyorsa HÜDAPAR'ın programını okuyun, onlarla birlikte seçime nasıl gidiyorlar, içlerine nasıl sindiriyorlar önce onun cevabını versinler" diyen Yavaş, "Devletin milli güvenliği, milli güvenlik politikası, dış politikası giderse bitermiş, hayır! İyi yapılan her şeyden gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yavaş, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin menfaatini ve haklarını her ortamda korumaya devam edeceğiz. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun en önemli teminatlarından birisi Mansur Yavaş'tır, sayın Genel Başkanımızdır, diğer 5 parti genel başkanıdır. Artık bu şekilde korkutmaktan başka malzemeleri kalmadı."

Mansur Yavaş, son olarak şunları söyledi:

"Allah nasip ederse 15 Mayıs'tan sonra Ankara nasıl 31 Mart 2019'dan sonra yeni bir zihniyete ulaştıysa inşallah Türkiye ferahlayacak."