ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Genel başkanlarımız milletvekili olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programına katılarak gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

'AKŞENER 'ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAKSINIZ' DEDİ'

Yavaş, "Sayın Akşener büyük teveccüh gösterdi. Biz devam etmesi gerektiğini düşünüyorduk. Sayın Akşener dedi ki, 'O zaman elinizi taşın altına sokacaksınız, uzlaşma bu şekilde gerçekleşir' dedi. Bizim makam mevki derdimiz yok. Ankara, İstanbul belediye başkanlıkları güzel makamlar. Sayın Akşener'in arzusu üzerine 'Sizin orada olmanız, yönetimde etkili şekilde vatandaşla kurduğunuz bağın devam etmesi gerekir' dedi. Bu da uygun bulundu. Meral Hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti. Son gün oldu, birkaç saate sıkıştı" dedi.

'GENEL BAŞKANLARLA KONUŞACAĞIM'

Altılı Masaya sunmaya planladığı öneriyle ilgili ise Yavaş "Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın" ifadesini kullandı.