Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yavaş, “Artık ranta rüşvete bulaşmış bir belediye yok Biz belediyeyi meclis üyelerine kadar bütün belediyeyi ranta kapattık” dedi.

Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Yavaş'ın açıklamaları şöyle:

Sinan Aygün’le bir görüşmeniz oldu mu?

Kendisi bu davayla ilgili bir görüşmem olmadı. Kendisi daha önce benim ziyaretime geldi. Bu dava ile ilgili de Sinan Aygün benimle görüşmek istedi. Ben bu görüşmeyi kabul etmedim çünkü başıma gelecekleri biliyorum. Ankara’da bir grup var, işlerini hatırla, tehdit, şantaj, rüşvet, siyasi bağlantı gibi yollarla çözüyorlar.

Aygün’ün meclis üyesi kardeşi aracılığıyla da benimle görüşmek istedi bunu da kabul etmedim. Hatta ‘ben meclis üyesiyim başkanla nasıl görüştürmezsiniz’ diye olay çıkardı.

Belediye Meclis üyeleri ile Sinan Aygün arasındaki görüşmeden bilginiz var mıydı?

Hayır, görüşmeden kesinlikle haberim yoktu.

Kılıçdaroğlu’nun size yönelik bir baskısı oldu mu?

Kemal Kılıçdaroğlu sadece bana Sinan Aygün’ün kendisine geldiğini ve şantaj yapar gibi dava açacağını söylediğini aktardı. Ben de kendisine Ankara halkının yararına olmayan bir iş yapıldığını, bu hukuksuzluğa onay veremeyeceğimi dile getirdim kendisi de ‘hukuk ne gerektiriyorsa onu yapın’ dedi.

FETÖ’nün en büyük gelir kaynağı imar yoluyla emsal artışları. Emsal artışı rantlara bakın arkasında firari FETÖ üyeleri vardır. Bu TOGO Kuleleri’nin olduğu bölgedeki Sinan Aygün’ün eski ortağının izleri var.

Artık ranta rüşvete bulaşmış bir belediye yok Biz belediyeyi meclis üyelerine kadar bütün belediyeyi ranta kapattık.

Sinan Aygün’ün bu şekilde saldırmasının gerekçesi ise, şantajla tehditle bize geri adım attırmak. Asla geri adım atmayacağız. Bunu için kendini milletvekili yapan genel başkanı bile ortaya atabiliyor. Mesele siyasi olsun istiyor arkasına siyasileri alıyor. Çünkü belediye meclsi üyelerini satın alamıyor. İkna edemiyor, tehditle geri attıramıyor.

Allahtan korkan bir insan başkasına iftira atamaz. Allah kendisine söyledi de içimiz rahatladı. Ben Ankaralılara söz veriyorum. Bize güvenmeye devam etsinler. Dünyaya örnek olacak bir belediye olacağız. Bunlara takılıp kalmayacağız. Allah'a ve yargıya havale ediyoruz.

Hem Sinan Aygün’ün hem Melih Gökçek’in hem de belediyenin avukatlığını yapan Mehmet Ali Alan’ı neden görevden almadınız?

Göreve gelir gelmez bu avukatla ilgili bir teftiş başlattık ve orada da belediyeye büyük zararlar verildiğini tespit ettik. Ancak devam eden davalar nedeniyle kendisini görevden alamadık. Çünkü başlayan davalarda görevden aldığınızda o davayla ilgili yaptığınız anlaşma bedelini ödemeniz gerekiyor.