Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 801 milyon dolara yapılan ve 18 Temmuz 2022 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark'ın yarın basına, çok yakında ise vatandaşlara açılacağını parkın mevcut durumunun videosunu paylaşarak duyurdu.

Yavaş, sosyal medya hesabından, “Ankapark'ın kapılarını mevcut durumunu paylaşmak için yarın basına, çok yakında ise vatandaşlarımıza açacağız” açıklamasını yaptı.

Yavaş’ın paylaştığı videonun sonunda “Detaylar yakında kamuoyu ile paylaşılacak” ifadeleri kullanıldı.

ANKAPARK İSRAFI

AOÇ arazisine inşa edilen ve “turist rekoru” kıracağı iddia edilen Ankapark, beklenilen ilgiyi göremeyince kapatıldı.

Çürümeye terk edilen oyuncakların bakımını yapmakla görevli personel de ödeme alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

Tesisin elektrik borcunu ödeyemeyen işletici şirket, elektrik dağıtım şirketiyle uzlaşamayınca park 2020’de karanlığa gömüldü.

Tesisin elektrikleri Aralık 2019’da borç nedeniyle kesilirken elektrik dağıtım şirketiyle işletmeciler, borcun bir bölümünü ödeyerek yapılandırma yoluna başvurdu.

2019 ve 2020’de paslanan oyuncaklar ve elektrik kesintileri ile geride bırakan tesis, 2021’de çok sayıda hırsızlık olayına sahne oldu.

Belediye yetkilileri, hırsızların tesisteki kablolara göz diktiğini belirtirken hemen her gün yeni bir kablo çalınma olayı yaşandığını kaydetti.

26 Mart’ta tesise yönelik alınan yargı kararı ise krizi daha da büyüttü. Ankapark’ın iflası yargı kararı ile kesinleşti.

Ankara 21’inci İcra Dairesi, Ankapark Turizm İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi'nin iflas ettiğini ilan etti.