Mehmet Ağar’ın baskısıyla Yalıkavak Marina hisselerini sattığı öne sürülen Azerbaycanlı iş insanı Mübariz Mansimov, yeni gemisinin denize indirilme töreni öncesi Palmali Holding genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Mansimov, “Mehmet Ağar’ı milliyetçi biliyordum. Birileri beni tanıştırmıştı zamanında. O günler de en kötü günleriydi, soruşturma geçiriyordu. Davaları sürüyordu. Milliyetçi olarak destek olmaya çalıştım” dedi.

Mansimov, Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya konuştu.

“FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla 5 yıl hapis cezası alan ve bu cezası istinaf mahkemesi tarafından onanan Mansimov sözlerine “Mehmet Ağar bir hiçtir, balondur” diye başladı. Mansimov kendisi ve hakkındaki adli süreç için şunları söyledi:

‘ATATÜRK MİLLİYETÇİSİYİM’

“Atatürk’ün ilkelerine inanan, güvenen, seven bir milletçiyim ben. Benim için hangi siyasi parti var, hangisi yok, bağlamaz. Ben iş adamıyım. Ben kendi işime bakarım.

“Şu anda dışarıdayım gördüğünüz gibi. Eğer Güllüoğlu’ndan benim şirketlerimden biri baklava aldığı için FETÖ’cüysem bu memleketin hepsi FETÖ’cü.

“BEN Şİİ’YİM BİZDE CEMAAT OLMAZ’

“Fethullah köpeği hiçbir zaman benim gibi bir adamı içine alamaz. Ben Şii’yim, Azeri’yim. Bizde cemaat gibi topluluklar olmaz. Bir molla oturur, namazı kıldırır, çıkar gideriz. Camilerde konuşma bile olmaz.

‘MEHMET AĞAR BİR BALON’

“Ben Mehmet Ağar’ı milliyetçi biliyordum. Daha doğrusu birileri beni tanıştırmıştı zamanında. O günler de en kötü günleriydi, soruşturma geçiriyordu. Davaları sürüyordu. Milliyetçi olarak destek olmaya çalıştım. Başka bir şey yok. Benim için bir hiçtir, balondur”

‘BİLAL ERDOĞAN’A GEMİ HEDİYE ETMEDİM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a gemi hediye ettiği iddiasıyla ilgili de konuşan Mansimov, şunları söyledi:

“Bu yalan. Gemi bir oyuncak değil ki çıkartıp birine hediye edilse. Palmali dünyanın saygılı gemici şirketlerinden biridir.

“Kanun çerçevesinde gemi kiralamıştık, piyasanın ne üstünde, ne altında. Tam da piyasa değerinde.

“Gemileri çalıştırdık. Onlar da kredi almışlardı bankadan. Yani her şey resmiydi. Abartıyorlar, yanlış yol bunlar. Bir şey bulmak istiyorlarsa bu konu değil.”

‘PALMALİ HİÇBİR DEVLET İHALESİNE GİRMEDİ’

Geminin suya indirilme törenine siyasilerden kimi davet ettiği sorulan Mansimov, “Bu tören açık törendir. Kim isterse katılır. Ben hiçbir zaman kimseyi davet etmedim, etmem de. Bize normalde törenlere yakın olanları, iş ortaklarımızı, gençleri çağırırız. Siyasileştirmedik hiçbir zaman. Çünkü Palmali, Türkiye’de büyük şirketleri arasında. Hiçbir devlet ihalesine girmedik” diye yanıt verdi.

Yurt dışında kazandığı parayı Türkiye’ye getirerek yatırım yaptığını belirten Mansimov, “Tam 33 senedir Türkiye’deyiz. Burada bir kuruş para kazanmadık. Türkiye tersaneciliğinde, Palmali 180’e yakın gemiyi sıfırdan yaptı. Türk tarihinde böyle ikinci bir şirket yok ve olacağına da sanmıyorum” dedi.