Manisa’da iki ay önce halk otobüslerinde tek kadın şoför olarak çalışmaya başlayan Fatma Güngör, kadınlara çağrı yaparak “Hiçbir ten korkmayın. Her şeyi başarabilirsiniz” dedi.

Manisa’da eşinden boşandıktan sonra hayata tutunmak için servis şoförlüğüne başlayan 2 çocuk annesi, 44 yaşındaki Fatma Güngör, bir haftalık deneme sürecindeki bütün sınavları başarı ile geçen Güngör, işe başladı.

İşe başladığında bazı kişilerin yadırgadığını ancak çoğu kişinin de cesaret verdiğini anlatan Fatma Güngör, bazı yolcuların aracına binmek için kendisini beklediğini söyledi.

Fatma Güngör'ün anlatımı şöyle:

“Yolcular ilk defa beni görüp aracıma bindiklerinde, ‘Harika, devam et. Sakın pes etme. Kadınlar da bu işi yapar’ dediler. Trafikte denk geldiklerimiz el sallıyor, ıslık çalıyorlar. Çok güzel tepkiler alıyorum. Aynı güzergahta çalıştığım için yolcularla tanışık olmaya başladık.”

‘10 GÜN DAYANIRSIN DEDİLER’

Güngör, “Erkekler önce ‘yapamaz’ dediler. ‘Bu kadının yapacağı bir iş değil’ dediler. ‘Abla 1 hafta 10 gün ancak dayanırsın taş çatlasın 1 ay dayanırsın’ dediler. Ama hepsi emekli olsun tek ben kalacağım buralarda. Hepsi şu an destekçim” dedi.