Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gece kontrol altına alınan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle yeniden başladı.

Hacıköseli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün 17.30 sıralarında başlayan yangın, gece kontrol altına alındı. Sabah İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 8 yangın söndürme helikopteri, 2 amfibik yangın söndürme uçağı ve 21 arazöz, soğutma çalışmalarına başladı.

Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangın sahasında, akşamüstü Ahmetli ve Turgutlu ilçeleri arasındaki bazı noktalarda, alevler tespit edildi. Arazinin sarp yapısı nedeniyle müdahalenin zorlaştığı yangın yayıldı. Yeniden dumanların yükseldiği bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Jandarma ekipleri, Hacıköseli ve Bahçecik mahallesi yolunu sivil araçlara kapattı.

Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine Baktırlı, Bahçecik ve Hacıköseli mahallelerinde tahliye işlemi başlatıldı. Vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle ilçe merkezine götürüldü.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Şu anda yangın bölgesine geçiriyorum. Baktırlı, Bahçecik ve Hacıköseli mahalleleri tahliye edildi. Maalesef alevler Hacıköseli’ye ulaştı” dedi.

Öte yandan yangının sıçradığı Hacıköseli Mahallesi’nde bazı evlerin yandığı, dumandan etkilenenlerin de ambulanslarda tedavi edildiği görüldü. Yangın bölgesindeki çok sayıda hayvanın da telef olduğu belirtildi.

Mahallede yaşayan Zeynep Erakbaba, yangının nasıl geldiğini anlamadığını söyledi. Erakbaba, “Alevlerin nasıl geldiğinden haberimiz olmadı. Haberim olsa müdahale ederdim, su ile söndürürdüm. Hayvanlarıma ne oldu, hiç haberim yok, ben dışarı çıktım. Alevler dama girdiyse hayvanlar yanmıştır. Geri gitmedim, nereye gideyim ateşin içine. Canımı zor kurtardım” diye konuştu.