Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Hasan Türek Anadolu Lisesi’nde Edebiyat öğretmenliği yapan C.G’nin 14 yaşındaki öğrencisi D.C’ye kurmaca imam nikâhı kıyarak 5 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Olay, şimdi 19 yaşında olan, D.C’nin 27 Nisan’da İzmir- Manisa karayolu arasında Çiçekli Köy sapağında işkenceye uğraması ile ortaya çıktı.

Evrensel’in haberine göre, öğretmen hakkında savcılığa ve Milli Eğitim Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık tarafından okula müfettiş atandı. C.G. okuldan uzaklaştırıldı, savcılık ise ifadesinin ardından serbest bıraktı.

Evli ve bir çocuk babası olan C.G.(42)1997 doğumlu olan lise öğrencisi D.C ile 2012 yılında yakından iletişim kurmaya çalıştı. C.G. öğrencisine dini kitaplar hediye ederek dini cemaat evlerindeki sohbet ortamlarına yöneltti. Kısa bir süre sonra da aldığı kitaplar hakkında konuşmak istediğini belirterek D.C. ile okul dışında görüşmeye başladı.

OKUL İÇERİSİNDE CİNSEL ŞİDDET

Öğretmen C.G., bir süre sonra öğrencisine tacizde bulunmaya başladı. D.C. uzaklaşmak istediğinde ise  “Seni ve aileni öldürürüm. Kimse sana inanmaz. İsteyerek yanıma geldin. Ben zorlamadım. Seni mahvederim. Okul hayatını, sevdiklerini ve aileni yok ederim” gibi tehditlerde bulundu. D.C., korkudan olayı kimseye anlatamadı; 5 yıl boyunca okul içerisinde ve dışında cinsel şiddete ve işkenceye maruz kaldı.

KURMACA İMAM NİKAHI KIYDI

D.C., öğretmeni C.G tarafından cinsel şiddet görmeye lise birinci sınıfta başladı. C.G. , Yunusemre İlçesine bağlı Yağcılar Mahallesinde 2 şahit  ile 2012 yılında  henüz 14 yaşında olan  D.C.’ye imam olmaksızın kurmaca bir şekilde nikah kıydı. “Seninle imam nikahı kıyalım, eşimden boşandıktan sonra da evleniriz”  diyen C.G. kurmaca nikahın ardından “Artık Allah katında da benimsin. Nereye gidersen git, benden kurtulamazsın” diyerek baskı yaptı.

‘YAKALANIRSAK BİR YAKINININ T.C NUMARASINI SÖYLE’

C.G., cinsel ve fiziksel şiddete başladıktan sonra öğrencisi D.C. ile farklı kişiler üzerine aldığı sim kartlar üzerinden  iletişim kurdu; ulaşamadığını iddia ettiği  zamanlarda ise sınıfta ve okul içinde şiddete başvurdu. C.G. polise yakalandıklarında ise D.C’den 18 yaşını doldurmuş bir yakınının T.C numarasını ezberleyerek onu kullanmasını istedi.

YÜZÜNDE SİGARA SÖNDÜRDÜ, ELİNİ ÇÖP POŞETİYLE BAĞLADI

Hasan Türek Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversiteyi kazanarak İstanbul’da hukuk okumaya başlayan D.C bu zaman içerisinde de tehdit ve şiddete maruz kaldı. Defalarca İstanbul’a giderek D.C. ile görüşmek ve birlikte olmak isteyen C.G cinsel şiddet ve işkencelerine devam etti. Son olarak 27 Nisan’da D.C’yi tehditle yanına çağırarak konuşmak istedi.  Araç ile D.C.’yi Çiçekli Köy sapağına götüren edebiyat öğretmeni C.G, burada işkenceye ve cinsel şiddete başvurdu.

C.G., şimdi 19 yaşında olan D.C’nin elleri, ayakları ve ağzını yanında getirdiği çöp poşetleri ile bağlayarak; yüzünde ve vücudunun birçok noktasında sigara söndürdü.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın detayları 27 Nisan’da İzmir- Manisa karayolu arasında Çiçekli Köy sapağında yaşanan işkencenin savcılığa bildirilmesi ile ortaya çıktı. D.C.’nin ailesi, detayları öğrendikten sonra BİMER üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’na öğretmen hakkında inceleme başlatılmasını istedi. Başvuru üzerine bakanlık tarafından okula gönderilen müfettişler edebiyat öğretmenini okuldan uzaklaştırdı.

SAVCILIK SERBEST BIRAKTI

D.C.’nin savcılığa başvurduğu dilekçesinde yer alan bilgilere göre işkenceden 2 gün sonra geçici tedbir kararı alındığı ortaya çıktı. Şikâyetin ardından ifadesi alınan C.G. serbest bırakıldı.

Ayrıca MEB’e yapılan şikâyette C.G.’nin meslekten men edilmesi, savcılıktan ise bilgisayar ve telefon gibi özel eşyalara el koyması istendi.