Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde saat 14.26’da bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kırkağaç olan deprem Kandilli Rasathanesi’ne göre 5.1 büyüklüğünde meydana gelirken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Depremde can ve mal kaybı tespit edilmedi.

Deprem İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. AFAD depremin derinliğini 6.98 kilometre olarak açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu Manisa’daki depremle ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Şu anda herhangi bir hasar yok. 4.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Geçmiş olsun” dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, başta AFAD olmak üzere ekiplerin sahadan ilk bilgileri aldığını açıklarken, “Herhangi bir olumsuzluk yok. Muhtar arkadaşlarla da görüşüyoruz. Arkadaşlarımız da Kırkağaç merkez ve mahallerini kontrol edecekler” diye konuştu. Manisa Valiliği’nin yazılı açıklamasında da “Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir” denildi.

ALİFAKI MUHTARI: KÜÇÜK ÇAPLI HASARLAR VAR

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, “Ben de dahil bütün arkadaşlarımız arazide dolaşıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum duymadık. Tehlike bir durum iletilmedi” diye konuştu.

Deprem üssüne en yakın köylerden olan Alifakı Köyü’nün muhtarı Burhanettin Top ise bazı evlerde küçük çapta hasar oluştuğunu söyledi. Top, “Bazı evlerimizde hasar var. Metruk olan binalar bunlar. Önceki depremde hasar gören binalardaki çatlaklar biraz açılmış görülüyor” ifadelerini kullandı.

AKHİSAR’DA 5.4’LÜK DEPREM OLMUŞTU

Manisa’da 22 Ocak Çarşamba günü merkez üssü Akhisar olan 5.4 büyüklüğünde, 25 Ocak’ta da yine merkez üssü Akhisor olan 4.1 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti.