Nelson Mandela'nın torunu Dr. Siyabulela Mandela, "Orta Doğu'nun Dönüm Noktaları ve Geleceği” konulu İkinci Erbil Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Benzer bir mücadeleye sahip oldukları için Kürt halkı ile özdeşleştirildiklerini söyleyen Mandela, “Kürt halkı kendi kaderini tayin hakkı için savaşıyordu. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen evrensel haklara eşit erişim için savaşıyorlardı" dedi.

'SİZ BENİM HALKIMSINIZ'

"Benzer bir mücadeleyi paylaştığımız için Kürt halkıyla özdeşleşiyoruz" diyen Mandela, şu ifadeleri kullandı:

“Siz benim halkımsınız. Ben de sizden biriyim. Büyük büyükbabam Nelson Mandela, siz kendi kaderinizi tayin hakkınızı elde edene, insan haklarına erişimi elde edene kadar özgürlüğümüzün tamamlanmayacağını açıkça belirtti. Bu nedenle Mandela ve kuşağı nihayet 1990'da kendi özgürlük ve bağımsızlıklarına kavuştu. Mandela, 'Filistin halkı ve Orta Doğu'daki Kürt halkı özgür olana kadar özgürlüğümüz tamamlanmış sayılmaz' dedi."

'İZOLE EDİLMİŞ HALKLAR ARASINDA BİRLİK OLMALI'

Nelson Mandela’nın 1992'de Türkiye'nin kendisine verdiği Barış Madalyası'nı reddettiğini hatırlatan Mandela, bunun Güney Afrika’nın Kürt halkının mücadelesinde yanında yer aldığının açık bir ifadesi olduğunu söyledi. Mandela, Kürtlerin Suriye, Türkiye, Irak ve İran'da meşru haklarına kavuşmasını desteklediklerini vurguladı. Mandela, “Ezilen ve izole edilmiş halklar arasında birlik ve uyum olmalı” ifadelerini kullandı.