Daha önce yolsuzluk suçlamaları ile de karşı karşıya kalan Maltepe Belediyesinden işten çıkarılan işçiler, taşeronlaştırmaya karşı tepkilerini Taksim’den Galatasaray’a yapılan yürüyüş ve yapılan basın açıklamasıyla protesto etti.

 

CHP'li Maltepe Belediyesi'ni masaya oturtan Maltepe Belediyesi taşeron işçileri, gelinen aşamayı ve 5 Nisan günü Maltepe Belediyesi yönetimi ile gerçekleşen görüşmenin sonuçlarını Taksim'de gerçekleştirdikleri eylemle kamuoyuna duyurdu.

 

Taksim Tramvay Durağı'nda toplanan taşeron işçilerinin yürüyüşüne direnişçi Hey Tekstil işçileri de “Haklarımız verilsin, hizmet ödülü geri alınsın” pankartıyla katılarak dayanışma gösterdi.

 

İlhan Yıldırım tarafından okunan açıklamada, 110. gününü geride bırakan direniş boyunca birçok baskıya ve engellemeye rağmen dimdik ayakta kalındığı belirtildi.

 

Taşeronlaştırmanın emeğin üzerinde tahakküm kurmak anlamına geldiği vurgulanarak, Esenyurt, Adana ve Erzurum'daki iş cinayetleri üzerinden taşeronlaştırma gerçeğine dikkat çekildi.

 

CHP yöneticileri ve DİSK Genel Başkanı Erol Ekici'nin katılımıyla 5 Nisan günü gerçekleşen görüşmeye de değinilen açıklamada, belediye yönetimi tarafından "direnişteki 6 işçinin Maltepe Belediyesi'nde yeniden işbaşı yapması, 3 işçinin ise başka bir belediyede işbaşı yapması" yönünde teklif sunulduğu belirtildi. Teklif çerçevesinde, söz konusu 3 işçinin ihbar ve kıdem tazminatlarının yanı sıra direnişte geçirdikleri 4 aylık mağduriyetin giderileceği yönünde de söz verildiği hatırlatıldı. Yönetimle yapılacak bir sonraki görüşmeye kadar belediye binası önünde direnişin sürdürüleceği de ifade edildi.

 

Açıklamada, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici'nin işe dönüşlerin ardından taşeron şirketlerde sendikal çalışma yapılacağını dile getirdiği de vurgulandı.

 

Levent Akçasu / Demokrat Haber İstanbul