Makale, tamamen nesnel bir çerçeveden ele alınan, bilgi araştırmaları ile donatılmış, düşündüğünüz her şey hakkında bilgi verebilen ve bunları detaylıca açıklayabilen bir yazı türüdür. Makale yazmak için önce bir bilgi araştırması yapmanız gerekebilir. Eğer yazacağınız konu hakkında bir bilgi birikiminiz varsa ya da o konu hakkında bir tecrübe yaşadıysanız hiç düşünmeden yazmaya başlayabilirsiniz. Makale yazarken yazım hatası yapmayın. Hazırlamış olduğunuz içeriğin tamamen özgün olduğuna dikkat edin. Elinizden geldikçe kopyalama işlemi yapmayın ve çok hızlı bir şekilde yazmayın. Makalenizi yaratıcı cümleler ile yazmak makaleniniz daha üst boyutlara taşıyacaktır. Makale yazmak için yazı yazmayı sevmeniz ve bilmediğiniz bir konu hakkında araştırma yapmayı öğrenmeniz yeterli olacaktır.

SEO Nedir?

SEO'nun ne olduğunu bizlere detaylı bir şekilde anlatan SEO Uzmanı Mümin DENİZ'e çok teşekkür ederiz.

SEO; Arama motoru optimizasyonu dur. Türkiye'de de en çok kullanılan arama motoru Google olduğu için, ülkemizde Google optimizasyonu olarakta bilinir. SEO çalışmaları ile arama motorlarından sitenize ziyaretçi gelmesini sağlayabilirsiniz. Google'ı ele alırsak, Google da birşey aratıldığında en üstte çıkan sitelere tıklanır. İşte sitelere SEO yapılarak Google da üst sıralarda çıkması sağlanır. Site içi SEO ve Site dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılır. Site içi SEO kapsamında makale yazmak çok önemli bir konudur.

SEO uyumlu makale yazmak, bir metne dair anahtar kelimeleri doğru seçmek ve bu anahtar kelimeleri doğru açıklayarak tüm metni bir düzen içerisinde ortaya koymaktır. SEO kuralını uyguladığınız zaman bir makale daha kaliteli olacaktır ve Google'ın bu makaleyi anlamlandırabilmesi daha kolay olacaktır. İnsanlar ve Google SEO uyumlu makaleleri daha çok severler. Bunun sebebi, SEO uyumlu makalelerin daha bir düzenli yazılmış olması ve bir başlık altında her şeyi detaylıca anlatıyor olmasıdır. Bu durum SEO uyumlu oluşturulan makalelerin daha çok satmasına neden olur. SEO uyumlu makale yazmak tecrübe ve sabır gerektiren bir iştir.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır - 2

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

1. İlk olarak bir metin başlığı oluşturdunuz. Bunun ardından anahtar kelimelerinizi belirleyin. Sadece bilgi araştırması yapmayın. Evet, yapın ama başlığı araştırmak yerine başlığa kendi düşüncelerinizi yazarak başlık için yaratıcı bir parantez açın. Daha sonra bu yaratıcı düşüncelerini oluşturan ve biraz da nesnellik kattığınız paragrafın altına ilk hangi anahtar kelimeyi katacağınızı düşünün. Buna karar verdikten sonra anahtar kelimeyi araştırın ve öğrendiğiniz bilgileri olabildiğince yorum katmayacak şekilde yazmaya çalışın. Bir metin için ne kadar anahtar kelime belirlerseniz, o metin oldukça değerli bir noktaya gelecektir.
2. İkinci anahtar kelimeye geçtiğinizde yine bir anahtar kelime seçin ve anahtar kelimeniz hakkında araştırmanızı yapın. Öğrendiğiniz bilgileri derleyin toplayın ve kafanızda kendi yaratıcılığınız ile harmanlayarak kaliteli bir paragraf oluşturun. İki anahtar kelime ile birlikte iki paragraf yazdıktan sonra makaleyi daha da uzun tutmak isterseniz yine aynı şekilde anahtar kelimeler belirleyip, bu anahtar kelimeleri araştırarak makalenizi daha da zenginleştirebilirsiniz.
3. Anahtar kelimelerle oluşturduğunuz paragrafları bitirdiniz. Peki ya şimdi? Tüm makale bitti mi? Hayır, aslında tam olarak bitmedi. İsterseniz makalenizi baştan sonra tekrar bir okuyabilir ve bu makaleniz hakkında güzel bir özet yazısı oluşturabilirsiniz. Bu özet yazısını oldukça nesnel bir şekilde oluşturmaya dikkat edin. Ancak arada bir yaratıcı cümlelerinizi de eklerseniz makalenizi daha iyi bir şekilde bitirebilirsiniz.

Kısacası

SEO uyumlu makale yazmak sanıldığı kadar kolay değildir. Bir makale başlığı belirleyin ardından yazacağınız paragraflar için belirli anahtar kelimeler oluşturun. Daha sonra bu anahtar kelimeleri araştırarak yazılar oluşturun. Genel olarak makalenize öznellik katmamaya çalışın ki makaleniz makale olsun. Son olarak makaleniz bir paragraf özet yazısı ekleyebilirsiniz.