Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler nedeniyle 18 bin 342 kişi hayatını kaybetti, 74 bin 242 kişi ise yaralandı.

Şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, Maraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis'te yıkıma neden olan depremin ardından afet bölgesine gitti.

Haluk Levent'in başkanı olduğu AHBAP Derneği ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Kırmızıgül, "Afet bölgesindeyim. Burada herkes zor durumda. Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgesinde ben ve ekibim AHBAP Derneği ile koordineli çalışıyoruz. Yardım yapmak isteyen veya ihtiyaç listelerinde olan malzemeleri göndermek isteyenler bana ulaşabilirler" ifadelerini kullandı.

896 kişinin hayatını kaybettiği, 400 kişinin ise yaralandığı Adıyaman'da bulunan Kırmızıgül, "Adıyaman'da halk geceyi sokaklarda geçiriyor. Binlerce insan yakınlarından bir ses, bir haber bekliyor. Ben çok duygusal sahneler, filmler çektiğimi sanıyormuşum. Oysa böylesi içimi ürperten, beni böylesine yıkan bir trajedi ile karşılaşmadım. İnanın hayatımın tokadını yedim" dedi.

FİLMİNİ VİZYONDAN ÇEKTİ

Kırmızıgül, Prestij Müzik’in kuruluş hikâyesini konu alan ve 3 Şubat Cuma günü vizyona giren "Prestij Meselesi" filmini, depremin ardından vizyondan çekmişti.

Yapım şirketi Boyut Film tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle tarifsiz bir üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Ülkemizde böylesi üzücü gelişmeler yaşanırken, yüreğimizde büyük bir acı varken eğlence, müzik ve komedi unsurları barındıran Prestij Meselesi filmimizin gösterimine devam etmesini doğru bulmuyoruz Bu nedenle yapımcımız Murat Tokat'ın ve yönetmenimiz Mahsun Kırmızıgül'ün ortak kararı doğrultusunda filmimizin vizyonuna ara veriyoruz. Daha güzel günlerde buluşmak üzere, filmimizi ileri bir tarihe erteliyoruz. Tüm ülkemize geçmiş olsun ve milletimizin başı sağ olsun. Saygılarımızla."