Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show’a 8 Ocak Cuma akşamı telefonla bağlanarak “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” diyen öğretmen Ayşe Çelik hakkındaki soruşturmayı protesto için kendini ihbar eden 38 kişi hakkındaki davanın ilk duruşması Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma 30 Kasım'a ertelenirken Beyazıt Öztürk, ikinci duruşmaya tanık olarak çağrıldı.

Yargılananlar arasında yazar Oya Baydar, eski CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, Prof. Gençay Gürsoy, sanatçı Ferhat Tunç, avukatlar Bahri Belen, Ergin Cinmen ve insan hakları savunucusu Şanar Yurdatapan gibi isimler yer alıyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İdris Kurt’un “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla hazırlayıp, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği iddianamenin kabulüyle, kendini ihbar eden 38 kişi ile birlikte, öğretmen Ayşe Çelik ve programın sorumlusu Kadir Tunalı da hâkim karşısına çıktı.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, 'Beyaz Show' programında 8 Ocak 2016'da 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla program sorumlusu Kadir Turnalı ve programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik hakkında 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırladı. Aralarında avukat, akademisyen ve gazetecilerin de bulunduğu 40 kişi de Çelik'in söylediği sözlerin altına imza attıklarını belirterek, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, bu kişiler hakkında da hazırladığı iddianamede, 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameleri birleştirme kararı aldı.