Diyarbakır Sur belediye başkanı Abdullah Demirbaş yurtdışında tedavi olması gerektiğine dair rapor almasına rağmen, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi kaçma şüphesi var diye hakkındaki yurtdışı çıkış yasağını kaldırmadı.

KCK davasında tutuklu yargılanırken sağlık koşulları nedeniyle tahliye edilen Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Çapa Tıp Fakültesi’nden “ABD’de tedavi umudu var” raporu almasına rağmen yurtdışına çıkamıyor.

Diyarbakır 4 ve 6. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatlarının 4 kez başvuru yapmasına karşın yurtdışı yasağını kaldırmadı.

Mayo Klinik aracılığıyla ABD’de tedavi olma umudunun olduğunu söyleyen Demirbaş, “Pradaxa adlı ilacın kullanımı için genetik test şartı var. Ancak mahkeme bırakmıyor. Ölüm riski her an için var. Sağlığım gün geçtikçe kötüye gidiyor ailem çok üzülüyor. Yetkililerden, Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den konuyla ilgilenmesini rica ediyorum” dedi.

SAĞLIK KOŞULLARI GÜN GEÇTİKÇE KÖTÜLEŞİYOR

Sağlık koşullarının gitgide kötüye gittiğini ve ayağının da yaralandığına dikkat çeken Demirbaş mahkemenin en son 2 gün önce KCK duruşmasında hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı kararının kaldırmamasını doğru bulmadığını belirtti. Mahkemenin kaçma şüphesi var gerekçesiyle hakkındaki yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmamasının anlamsız olduğunu söyleyen Demirbaş “Ben belediye başkanıyım, halkın arasındayım, ben kaçmam ki “dedi.

Yurtdışına çıkış yasağı olduğu için tedavi olamadığını dile getiren Demirbaş mahkemenin bu kararıyla yaşam hakkını elinden aldığını belirtti.

Yurtdışı yasağının kaldırılması için mahkemeye tekrar başvuracaklarını, şayet yurtdışı çıkışı yasağı kalkmasa acilen AHİM’e başvuracaklarını ifade eden Demirbaş kendisi için de yurtdışı ve yurtiçinde kampanya yürütüldüğünü ve bu kampanyayı yürüten herkese de teşekkür etti.

ANF