CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, "PKK terör örgütü değildir" dediği gerekçesiyle hakkında "Basın yoluyla terör örgütü propagandası" suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin, yurt dışına çıkış yasağına yaptığı itiraz reddedildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlediği Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkemece hakkında adli kontrol tedbirleri çerçevesinde konulan yurt dışına çıkış yasağına itiraz etmişti.


TAHİR ELÇİ'YE 7.5 YIL HAPİS İSTENDİ  

Kararı veren Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne avukatı Baran Doğan aracılığı ile başvuran Elçi, Avrupa Konseyi tarafından 3 Kasım tarihinde Brüksel'de yapılacak olan "Türkiye ve Batı Balkanlar'da ifade ve medya özgürlüğü" konulu konferans için davet edildiğini, uçak biletlerinin alındığını belirterek, hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etmişti.

Elçi hakkında yurt dışına çıkış yasağı veren Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı bir üst mahkeme sıfatı ile Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne yolladı. 2. Sulh Ceza Hakimliği, 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbirleri çerçevesinde verilen yurt dışına çıkış yasağının hukuka uygun olduğunu gerekçe göstererek Elçi'nin bu talebini kabul etmedi.