Erzurum'da Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı merkez Yakutiye ilçesine bağlı Mahallebaşı semtini dün ülkücü bir grubun basıp halka saldırması sonucu 2'si ağır, 5 kişinin yaralanmasının ardından yaşanan gerginlik devam ediyor.

NÖBET TUTAN MAHALLELİYE POLİS SALDIRISI

Halkın ırkçı gruba karşı kendini savunması üzerine polisin halka müdahale ettiği semtte, saldırılara karşı nöbet tutan ve yollarda ateş yakan halka polis bir kez daha saldırdı. Polis kitleye tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile saldırırken, kitle ise taş ve sopalarla karşılık verdi.

Halkın direnişi sonrası polis geri çekilmek zorunda kalırken mahallede halen polis ablukası devam ediyor.

ESNAF KEPENK AÇMADI; DBP-HDP AÇIKLAMA YAPACAK

 Irkçı saldırıları kınamak amacıyla semtte esnaf ise kepenk açmadı. DBP ve HDP'nin ise saldırılara ilişkin 14.00'da semt meydanında kitlesel basın açıklaması gerçekleştireceği bildirildi.

YARALANAN KİŞİNİN DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Öte yandan ülkücü saldırıda gözünden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Mehmet Sıddık Şenol, Palandöken Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Şenol'un durumu ciddiyetini koruyor. Yine saldırıda ağır yaralanan Hasan Emrecik ise Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yoğun bakım ünitesinde tutuluyor

Kaynak: ANF