Venezuella Devlet Başkanı Maduro, Valencia kentindeki askeri ayaklanmanın bastırılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Orduyu tebrik eden Maduro, askeri üsse yönelik saldırı girişiminden ABD ve Kolombiya’yı sorumlu tuttu.

Venezulla Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Carabobo eyaletine bağlı Valencia kentindeki askeri üsse yönelik saldırı girişiminin bastırılmasının ardından, her pazar olduğu gibi devlet televizyonundan halka seslendi.

‘Paralı asker’ olarak tanımladığı yaklaşık 20 kişinin Paramacay üssüne silahlı saldırdı düzenleyerek üssün silah deposuna girmeyi başardıklarını söyleyen Maduro, “Bunu başka türlü ifade edemem, bu, ordumuza karşı yapılmış bir terörist saldırıdır” dedi. Venezüella ordusunun bu saldırıya karşı erdemli ve kararlılıkla karşılık verdiğinin altını çizen Maduro, isyancıların Miami ve Kolombiya tarafından finanse edildiklerini de söyledi.

Saldırıya karışanların ikisinin öldüğünü, birinin yaralandığı, yedisinin yakalandığı, 10’unun ise kaçmayı başardığını kaydeden Maduro, “Nerede olduklarını biliyoruz, asker ve polisimiz buraya sevk edildi. Bu terör saldırısına karışanların en yüksek cezayı almasını isteyeceğim” ifadelerini kullandı.

SAVUNMA BAKANI: ASKER DEĞİL SİVİLDİLER

Bu arada Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez de askeri üsse saldıranların bir grup sivil olduğuna dikkat çekti: "Bu eylem askeri üniforma giyen bir grup sivil ve eski bir asker tarafından düzenlendi."

(Kaynak: Sputnik)