BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

 

Kaplan "Bugün öğrenciler karnelerini aldılar. Bende BDP olarak hükümete 10. Yıl karnesini veriyorum. Sınıfta çakan tembel bir öğrenci… Üstelikte ustalık döneminde bu karneyi alıyor. İnsan hakları, dış politika ve özgürlük, güvenlik konularında sıfır.… Özelleştirme, ayrımcılık konularında 10.… Suni gündem yaratmada yıldızlı pekiyi" diye konuştu.

 

Kaplan, "Yakında çok sıkıştığı bir anda Başbakan kendini Mehdi ilan edebilir" dedi.

 

"ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER HİTLER MAHKEMELERİ GİBİ"

AKP'nin "P" Planı olduğunu söyleyen Kaplan, "AKP'nin P Planı'ndan bahsedeceğim. Çıraklık planları var, kalfalık planları var, ustalık planlarında da 'P' harfine geldi. Kendisine muhalif olanları ‘terörle mücadele’ adı altında çıkardığı kanunlarla ‘terörist’ ilan etmek. Türkiye şu an fermanlarla yönetiliyor. Büyük şef ne buyurmuşsa Türkiye'de hukuk da odur, kanun da odur. AKP 12 Eylül darbesinin resmi uzantısıdır. Kenan Evren'in yerini almıştır. AKP'nin çıkardığı TCK, CMK, özel yetkili mahkemeler Hitlerin mahkemeleri gibi çalışmaya başladı. P planının içinde ayrıştırma var. Toplumu Türk-Kürt, Alevi-Sünni, sağcı-solcu, laik-antilaik, zengin ve fakir kamplara bölme projesi planı olarak uygulanıyor. P Planının diğer bölümü fetvalardır. P planı gizlidir. Uluslararası bir plandır. Temelinde kar hırsı, fazla para kazanma vardır. P Planının son kodları cihad, katliam ve fetih kavramlarında gizlidir” ifadesini kullandı.

 

Van'da 6 Belediye Bakanı'nın gözaltına alındığını söyleyen Kaplan, AK Parti'nin 12 Eylül'ün resmi uzantısı olduğunu iddia etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Yetkili Mahkemeleri asla kaldırmayacağını iddia eden Kaplan, "Özel Yetkili Mahkemeler en güçlü silahı. Özel yetkili mahkemeler olmasa, iktidarı kaybeder. Şikayet ediyor olması, her alanda uygulayamadığı içindir." şeklinde konuştu.

 

"Diyarbakır Newroz rekorumuz kırılamayacak"

Başbakan'ın, "partili cumhurbaşkanı" şeklindeki sözünü de değerlendiren Kaplan, "Bu son açıklamalara bakarsanız yok cumhurbaşkanı partili olsun, camiden mi getirdiniz Cumhurbaşkanı'nı, Meclis Başkanı'nı nereden getirdiniz, AKP rozeti takmıyor muydu? Yani AKP rozetini çıkarıp smokin giyince tarafsız mı oldu? Fiilen AKP'liler. Yani ne değişti. Ha Gül ha Çiçek ha Erdoğan, aynı tas aynı hamam" dedi.

 

"Kötü bir sürpriz, Madonna Erdoğan'ı Arena'da salladı" diyen Kaplan, "Arenayı kimse dolduramaz, diyordu Madonna Arena'da Erdoğan'ı salladı, biz de iddia ediyoruz Diyarbakır Newroz’unda milyonları topluyoruz. Hiçbir zaman bu rekorumuzu kıramayacak" dedi.