Gazi Üniversitesi’ne bağlı Alkol Madde Tedavi Merkezi’nin (AMATEM) rektörlük tarafından geçtiğimiz ay kapatılması Meclis gündemine taşındı.

CHP’li Tanal, AMATEM’in başka bir yer tahsis edilmeksizin kapatılması hakkında Meclis’e soru önergesi verdi

Sayısı çok az olan bağımlılık ile mücadele merkezlerinden birinin yeni bir yer inşa edilmeden kapatılması, Türkiye’nin bağımlılık ile mücadelede ne kadar yetersiz olduğunu gözler önüne serdi.

Temmuz ayında 19 kişi bonzai adlı sentetik uyuşturucudan öldü. Buna rağmen sadece 11 ilde 18 bağımlılık tedavi merkezi var.

Billur Özgül'ün Taraf'ta yer alan haberine göre geçtiğimiz ay Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, çok tartışılacak bir karara imza atarak Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi için kapatma kararı aldı.

Nedeni ise binanın olası bir depreme karşı dayanıklı olmaması. Bina boşaltıldığında ise yatarak tedavi gören hastalar için yeni bir yer tahsis edilmedi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na AMATEM hakkında soru önergesi verdi. Tanal, önergede gençler arasında hızla yayılan uyuşturucu kullanımına çözüm bulunamadığı ve bonzai sorununun giderek büyüdüğü bugünlerde Ankara Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından başka bir yer tahsis edilmeksizin AMATEM’in kapanma nedenlerini sordu.