Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve aynı sokakta Kürtlere ait işyerlerine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Saldırının ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıda ölenler ve ailelerine taziye dileğinde bulundu.

Macron, "Fransa Kürtleri, Paris'in kalbinde hain bir saldırının hedefi oldu. Emniyet teşkilatımıza cesaretleri ve soğukkanlılıkları için teşekkür ederiz" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI: YABANCILARI AÇIKÇA HEDEF ALAN BİRİ

Saldırının ardından olay yerinde incelemelerde bulunan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganı "yabancıları açıkça hedef alan biri" olarak niteledi.

Euronews Türkçe'nin haberine göre, Darmanin "Bu insanları öldürmek isteyen katilin bunu özellikle Kürtler için yaptığı kesin değil" diye konuştu.

"Sebepleri henüz tam olarak bilmiyoruz" diyen Darmanin ayrıca şüpheliyi, "aşırı sağ" ile bağlantılı önceki eylemlerle ilişkilendiren herhangi bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Fransız basınında yer alan haberlerde, saldırganın geçen sene Paris'te göçmenlere saldırı düzenlemesi nedeniyle yargılandığı, 11 gün önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı yazılmıştı.

Darmanin, saldırganın daha önce "bir spor kulübünde atıcılık yaptığını ve ruhsatlı silah beyanında bulunduğunu" belirtti.