Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan illerden olan Hatay’da belediye başkanına da tepkiler büyüyor.

Depremde yakınlarını kaybeden Antakyalı oyuncu Mehmet Ali Gümüş, CHP’li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş için şunu dedi:

“Yakınlarına ihale dağıtmaktan şehre bir yol bile yapmadın. Derhal istifa et.”

Gümüş deprem sırasında İstanbul’daydı. Bölgeye daha sonra gitti. Ailesinin kurtulduğunu belirten oyuncu depremde yakınlarını kaybetti.

mkehmet2

Depremzedelerle birlikte Antakya’da olan Gümüş, CHP’li belediye başkanına tepki gösterdi:

“Seni de yazdık Lütfü Savaş 15 yıldır belediye başkanısın. Önce AKP’den sonra CHP’den seçildin. Nasıl bir adam olduğun kariyerinden belli zaten. Yakınlarına ihale dağıtmaktan şehre bir yol bile yapmadın. Derhal istifa et. Expo saçmalığına milyarlarca dolar harcayacağına şehri baştan sona depreme dayanaklı hale getirebilirdin. Yapmadın çünkü yakınlarına rant çıkmazdı oradan. Hesap vereceksin.”

X

AİLE BOYU ATAMA

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) Lütfü Savaş'ın kardeşi Metin Savaş'ı da HATSU'da özel kalem müdürü yaptı. Savaş'ın diğer biraderi Mehmet Savaş da belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'nde saha şefi olarak görev yapıyor.

Atamaların ardından ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş açıklama yaptı:

"Evet kardeşimi HATSU özel kalem müdürlüğüne ben atadım ama liyakata göre bir atama oldu. Eğitimiyle, birikimiyle bu görevi hak ediyor. Hak ettiği, işini iyi yaptığı sürece o görevi sürdürecek. Mehmet Savaş'ın ise resmi bir görevi yok. Dışarıdan destek verir. Ancak para almıyor."

Lütfü Savaş'ın belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'nde saha şefi olarak atadığı kardeşi Mehmet Savaş'ın, şehirde yapılan inşaatlarda büyük söz sahibi olduğu ve Mehmet Savaş'ın istediği inşaata ruhsat verdiği istemediğine vermediği iddialar arasında.

screenshot-5 (1)

14 YILDIR HATAY'I YÖNETİYOR

Hatay'da 14 senedir belediye başkanı olan Lütfü Savaş'a Hataylılar tepki gösterdi:

"Sen 14 senedir burada Belediye Başkanısın, imarı sen geçiriyorsun. Tarlalara imar iznini sen veriyorsun. Kat miktarına sen karar veriyorsun. İnşaat ruhsatını sen veriyorsun. Projeyi sen onaylıyorsun. İnşaatı sen denetliyorsun. İnşaat bitince iskanı sen veriyorsun! Ama hiç kendini ve kardeşlerini hiç suçlu görmüyorsun."

İNŞAAT FİRMALARI İLE İÇLİ DIŞLI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, Kahramanmaraş Depremi'nde kentte yıkılan bazı binaların temelini attığı ve açılışını yaptığı ortaya çıktı. Lütfü Savaş'ın büyük depremde yıkılan ve yüzlerce vatandaşın ölümüne sebep olan Güçlü Bahçe City'nin hem açılışına katıldığı ve aynı sitenin müteahhidi Servet Altaş ile çok samimi olduğu öğrenildi. Hataylılar arasında bu samimiyetin, sitenin inşaatında ve denetiminde ne gibi bir usulsüzlüğe sebep olduğu merak konusu oldu.