Rusya lideri Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'yla bugün Kremlin'de bir araya geldi.

Putin, Rusya ve Belarus'a dönük ABD ve AB yaptırımlarının yol açtığı zorlukların üstesinden geleceklerini söyledi.

Putin, Lukaşenko'yla birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada "Elbette güncel olaylar, kısıtlamalar, yaptırımlarla ile ilgili sorunlar var. Fakat daha önce de söylediğimiz gibi, kalkınmamızı sınırlamaya yönelik girişimler her zaman yapıldı ve şimdi de yapılıyor. Yalnızca şu anda daha büyük ölçekte" dedi.

Putin, "Eminim bu zorlukların üstesinden geleceğiz, bağımsız ve kendi kendine yeterli hissetmek için daha fazla yetkinlikler ve yetenekler kazanacağız. Günün sonunda bu, tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi faydalı olacak" diye konuştu.

Lukaşenko da yaptığı konuşmada, Ukrayna yönetiminin "Yalnızca Donbass'ı değil Belarus'u da vurmaya hazırlandığı" iddiasında bulundu. "Belarus'a saldırı başlatmaya hazırlanıyorlardı" diyen Lukaşenko, Ukrayna-Belarus sınırını içeren bir haritayı da göstererek "Yanımda bir harita getirdim, eğer harekat başlamasaydı Belarus ve Rus birliklerine saldıracaklardı. Harekattan altı saat önce mevzilere önleyici bir saldırı gerçekleştirdik" diye konuştu.

'YABANCI PARALI ASKERLER ÇERNOBİL'E İLERLİYOR' 

Rusya'nın ele geçirdiği Çernobil Nükleer Santral'e yönelik "yabancı paralı askerler" görevlendirildiğini ileri süren Lukaşenko, Şimdi yabancı paralı askerler Belarus sınırı boyunca Çernobil Nükleer Santrali'ne doğru ilerliyorlar. Ne yapmayı planladıklarını henüz tahmin edemedik Çernobil'de" dedi.

Batı ülkeleri Belarus yönetimine Rusya’ya destek verdiği gerekçesiyle bir dizi yaptırım kararları açıklamıştı. En son sosyal medya devi Twitter şirketi, Belarus'ta Rusya yanlısı içeriklere kısıtlama kararı almıştı.