Belarus Devlet Başkanı Aleksandr LukaşenkoRusya ve Ukrayna arasında başlayan müzakere sürecinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy arasında bir görüşmeye varabileceğini söyledi.

Belarus devlet ajansı Belta’nın aktardığı üzere Lukaşenko, “Bu konularda ilerleme kaydedildiği zaman iki başkanın oturup bu anlaşmaları imzalayacağına eminim” diye konuştu.

Rusya ve Ukrayna arasında başlamış olan müzakerelerinin iki liderin olası bir görüşmesi için fırlatma rampası olarak önemli olduğuna dikkat çeken Lukaşenko, fakat bu toplantının gerçekleşmesi için, her iki ülke heyetinin militarizmden ve Nazilerden arındırma gibi konular da dahil olmak üzere, tartışmaya yönelik konuları hazırlaması gerektiğini vurguladı.

KREMLİN: PUTİN- ZELİNSKİY GÖRÜŞMESİNDEN BAHSETMEK İÇİN ERKEN

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun, Belarus’taki görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy’in bir araya gelebileceği yönündeki sözlerle ilgili şunu söyledi: “Henüz bu tür açıklamalar yapmak için erken.”