İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzey kesimlerinde gençlerin katıldığı kundaklama ve yağma olayları üçüncü gününe girdi. Bu gece de şehrin çok sayıda mahallesinden şiddet haberleri geliyor.

Görgü tanıklarının verdikleri bilgiye göre bugünkü olaylar Kürtlerin de yoğun olarak yaşadığı Hackney bölgesine sıçradı. Yüzleri maskeli çok sayıda genç polisle çatışırken çevredeki dükkanlar ve alışveriş merkezleri de ateşe verildi. Lewisham, Barking ve Peckham'da da durum pek farklı değil.

Birmingham şehrinde de bazı dükkanların ateşe verildiği ve şehir merkezindeki Pallasades Alışveriş Merkezinin hemen dışında polis ile gençlerin çatışma halinde olduğu haber veriliyor.

Olayların büyümesi üzerine Scotland Yard'ın şefi Tim Godwin ailelere çocuklarına sahip çıkma çağrısında bulundu ve olayların sona ermesi için yardım istedi. Godwin olayların durmaması durumunda güvenlik kameralarından elde edilen görüntüleri medyaya vererek saldırganların kimliklerinin belirlenmesini sağlayacakları tehdidinde bulundu.

Londra'daki olayların artması üzerine 300 ek polis gösterilerin yoğun olduğu merkezlerde görevlendirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI VE BELEDİYE BAŞKANI TATİLİNİ YARIDA KESTİ

Bu geceki olayların yoğunlaştığı Hackney'de göstericilerin çöp konteynırlarıyla barikatlar kurduğu ve çok sayıda dükkanın camlarının kırıldığı, bazılarının ise ateşe verildiği bildirildi.

BBC'ye bilgi veren bir görgü tanığı Peckham'da bir belediye otobüsünün iki kadın gösterici tarafından saldırıya uğradığını ve otobüsün camlarının tamamen kırıldığını söyledi.

Şehrin birçok mahallesinden dumanlar yükselirken şehirde sürekli olarak polis araçlarının sirenleri yankılanıyor.

Olayların durulmaması üzerinde Belediye Başkanı Boris Johnson'un da tatilini yarında keserek Londra'ya döndüğü bildirildi.

İçişleri Bakanı Theresa May de aynı şekilde tatilden dönerek polis şefi Tim Godwin ile bir toplantı yaptı.

May'ın açıklamalarına göre şu ana kadar en az 215 kişi tutuklandı ve 25 kişi değişik cezalara çarptırıldı.