Son haftalarda ismi milletvekili Joan Ryan’in istifasından sonra boşalan Enfield North (Kuzey Enfield) İşçi Partisi milletvekili adaylığı için gündemde olan Türkiye Araştırmaları Merkezi (CEFTUS) Direktorü İbrahim Doğuş Güney Londra’nın en yoğun nüfuslu belediyelerinden Lambeth Belediyesi’nin başkanlığına seçildi.

Mayıs 2018 seçimlerinde Lambeth’te aday olduğu bölgede rekor sayıda oy olarak belediye meclisine seçilen İbrahim Doğuş, belediye meclisinin İşçi Partili gurubunun ilk toplantısında belediye başkan yardımcılığına seçilerek bir ilke imza atmıştı. Son bir yıldır belediye başkan yardımcılığı görevini sürdüren İbrahim Doğuş başkentin güneyinde, parlamentonun tam karşısında yer alan London Eye, St. Thomas Hastanesi gibi simge yerlerin bulunduğu 350 bin nüfuslu Lambeth’in Belediye Başkanlığı görevini 24 Nisan’da belediye binasında düzenlenecek bir törenle şimdiki başkan Chistopher Wellbelove’dan devralacak.

Lambeth belediyesi sınırlarında yayın yapan Lambeth Life isimli gazete ve yine Lambeth’in ünlü Troia restoranının da sahibi olan İbrahim Doğuş, geçen yıl Westminster Bridge’te düzenlenen terör saldırısı sırasında restoranının kapılarını polislere açarak yardım etmiş ve ülkenin gündemine girmişti.

Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin (CEFTUS) yöneticiliğini yapmasının yanı sıra İngiltere’de her yıl düzenlenen En İyi Kebab Ödülleri’nin (British Kebab Awards) de kurucusu olan Doğuş birçok yardım programlarında sık sık yer alan bir isim. Son olarak geçtiğimiz ay restoran müşterilerine verdiği alış veriş fişlerinin üzerine 'Brexit ülke için kötü' (Brexit is bad) mesajını ekleyerek dünya basınında büyük yankı uyandıran Doğuş’un belediye başkanlığı döneminde birçok yeni projeye imza atması bekleniyor.