Saadet Partisi’nden Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili olacağı yönünde bizzat Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'ndan söz aldığını iddia eden Sebgetullah Seydaoğlu, aday listesinde isminin olmadığını öğrenince, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde Saadet Partisi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın açıklaması yapan Seydaoğlu, "Son dakikada beni çıkartıp yerime başkasını koymuşlar" diyerek tepki gösterdi.

'ALTAN TAN VE NEVZAT ÇİÇEK HAKKIMDA RAPOR VERMİŞLER'

HDP'den istifa ederek Saadet Partisi'ne geçen Altan Tan ile gazeteci Nevzat Çiçek'in kendisi hakkında Saadet Partisi’ne rapor sunduğunu söyleyen Seydaoğlu, "Son bir saat kala beni Saadet Partisi Genel Merkezi'ne çağırarak, Altan Tan ile Nevzat Çiçek ve beraberindeki üç kişinin hakkımda rapor verdiğini söyleyerek, adaylığımı iptal ettiklerini belirttiler. Bu siyasi bir rezalettir. Ben Karamollaoğlu'na ‘hani sen bana söz vermemiş miydin’ dedim. O da bana ‘siyasette son saate her şey değişebilir’ diye cevap verdi. Karamollaoğlu bana ihanet etti. Beni bir kumpasın içine koydular.  Altan Tan, Nevzat Çiçek ve üç kişi bana ihanet etti" iddialarında bulundu.

'KÜRT VE MÜSLÜMAN OLDUĞUM İÇİN BUNU YAPTILAR'

Saadet Partisi'nin Diyarbakır'daki halk tarafından kabul görmeyeceğini savunan Seydaoğlu, “Kürt ve Müslüman olduğum için bana bunu yaptılar. Bu adam bu şekilde nasıl cumhurbaşkanı olacak" dedi.

Sebgetullah Seydaoğlu 20 ve 21. dönem Diyarbakır AKP Milletvekili görevini yürüttü.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı