Adana'da bir lisede öğrenciler arasında tabancalı, sopalı, satırkavga yaşandı. Polisin biber gazı kullanarak bastırdığı kavgada 2 kişi yaralandı, 8 kişi gözaltına alındı.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Akdeniz Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi.

İddiaya göre, daha önceden kavga eden öğrencilerden biri, arkadaşlarını toplayıp okula geldi.

Silah, sopa ve satırlarla okulu basan grup, bahçedeki öğrencilere saldırdı.

Öğrencilerin de saldırganlara karşılık vermesiyle ortalık savaş alanına döndü.

Çıkan kavgada, sopayla dövülen 2 öğrenci yaralandı. Okul yönetiminin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekiplerini gören grup, ara sokaklara girerek kaçmaya başladı.

Okuldaki kavgaya tanık olan diğer öğrenciler, panik ve gözyaşları arasında dışarı kaçtı.

Kavgayı haber alan veliler çocuklarını görebilmek için okula akın etti. Öğrencileri, anne ve babalarına sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Kavgaya ayırmak için biber gazı kullanan polis, olaya karıştığı ileri sürülen 8 kişiyi gözaltına aldı. Ekip otolarına bindirilen şüpheliler, işlem yapılmak üzere Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği'ne götürülürken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Lisede sık sık kavga çıktığını ileri süren mahalle sakinleri, "Burada sık sık kavga oluyor, ama bu kadar büyük çaplı olay çıkmamıştı. Resmen silahlarla okulu basıp, ateş açtılar. Polis zamanında yetişip müdahale etmeseydi çok kan dökülürdü" diye şikayet etti. (cnn)