Yağ aldırma operasyonu olan liposuction sık sık kilo alıp verme durumu ve kilo alımı olursa kalıcılığını korumayan bir operasyondur. Bu nedenle kilo alabilecek olmanın farkına vararak diyet ve spor programlarını bırakmadan devam etmek önem taşır.

Liposuction Nedir?

Estetik bir işlem olan yağ aldırma uygulamaları bölgesel yağların giderilmesine yardımcı olur. Diyet ve sporla giderilmeyen yağların yok edilmesine yardımcıdır. Liposuction operasyonları vücudu şekle sokmanın en kesin yolu olup biriken yağların kötü görüntüsünden uzaklaşılmasını sağlar. Estetik bir görünüm kazanılmasını sağlarken aynı zamanda yağların vücuttan giderilmesine yardımcı olan etkili bir uygulamadır.

Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yağ aldırma operasyonunda tercih edilen yönteme bağlı olarak 1-3 saat süren bir operasyon gerçekleştirilir. Kesiler açılarak fazla olan bölgesel yağlanmanın giderilmesi sağlanırken genel anestezi uygulanarak süreç devam eder. Tüm belirlenen yağlanmaların boşaltılmasının ardından dikişler kapatılarak ameliyat sonlandırılır.

Liposuction İçin Kimler Uygundur?

Ülkemizde bölgesel yağlanmalarını giderilmesinde en sık tercih edilen bir operasyon olup kadın ya da erkek fark etmeden herkese uygulanabilir. Sağlık problemi olmayan, hamile ya da yeni doğum yapmış olmayıp uzman hekimlerin onay verdiği herkese güvenle uygulama yapılabilir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Yağların uzaklaştırılması operasyonlarında hastanın durumu ve uzman hekim onayıyla farklı yöntemler uygulanabilir. Vaser, lazer ve j plazma olmak üzere 3 farklı yöntem liposuction operasyonlarında kullanılmaktadır.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor?

Geçmişten günümüze kadar en sık uygulanan estetik operasyon olup bölgesel yağlanmaların giderilmesi için uygulanan bir tekniktir. Kadın ya da erkek fark etmeden özellikle kalça, basen, karın, bel ve diz gibi bölgelerdeki yağların giderilmesi için uygulanır.

Liposuction Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Liposuction operasyonları cerrahi bir şekilde gerçekleşmesinden dolayı öncesinde mutlaka bir hazırlık aşaması söz konusu olur. Kan sulandırıcı kullanımı kesilerek sigara kullanımı 2 hafta önce bırakılmalıdır. Tüm tahlil ve tetkiklerin tam olarak yapılması, beklentilerin doğru aktarılması önem taşır. Midenin boş olması ve ameliyattan 6 saat önce yeme içme eylemlerinin kesilmesi gereklidir.

Liposuction Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Lokal ya da genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilen operasyon sonrasında bazen hemen bazı durumlarda bir gece hastanede kalınarak taburcu işlemleri olur. Hemen gündelik yaşama dönülebilmesi mümkün olup erken dönemde hareketi fazlalaştırmak önerilir. Uzun süreli yatışlar iyileşme sürecini yavaşlatabilmektedir.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Liposuction operasyonu zayıflamak için uygulanmayıp tamamen şekil verilmesi ve incelmek amacıyla uygulanan bir ameliyattır. Sonuçların etkin ve kalıcı olması için beslenme düzenine dikkat edilmesi önerilir.

Operasyon sonrasında tekrar kilo alınması ve bölgesel yağlanmaların oluşması söz konusu olabilir. Bu nedenle diyet ve spor programları aksatılmadan devam ettirilmelidir. Kişilerin kendine ve sağlıklarına dikkat etmesiyle uzun süreli bir kalıcılık sağlanabilir.

Liposuction Tekniği Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Vücudun şekillendirilmesi ve inatçı yağların giderilmesi için tercih edilen operasyon günümüzde sıklıkla uygulanır. Özellikle erkekler meme ve karın bölgesinde tercih ederken bayanlarda basen, karın, bel ve gıdı bölgelerine daha çok uygulama yapılır.

Liposuction Fiyatları

Cerrahi işlemler ve diğer tüm estetik işlemlerde birçok etkene bağlı olarak fiyatlandırma değişiklik gösterebilir. Uygulanacak yöntem, hastane, uzman hekim, hastanın durumu gibi etkenler fiyatlar üzerinde etkili olacağından mutlaka öncesinde iyi bir araştırma yapılması önem taşır.

Liposuction operasyonlarında da yöntemler, bölgenin genişliği ve fazlalığı, ek operasyona ihtiyaç olup olmaması gibi faktörler maliyetlerin farklılaşmasına neden olur. Bu nedenle liposuction fiyatları için öncesinde muayene olunması ve beklentilerin doğru bir şekilde belirlenmesi oldukça büyük önem taşır.

https://nisantasihastanesi.com.tr/liposuction-yag-aldirma/