SMS Pazarlama Neden Önemlidir?

Her şirket için SMS pazarlama kullanmanın pek çok faydası vardır. Bunlar hala yeterince kullanılmamakta ve birçok işletme tarafından göz ardı edilmektedir.

Sadık Müşteriler Oluşturun

SMS pazarlama, sadık müşteriler ile etkileşim kurmak ve oluşturmak için harika bir kanaldır. İhtiyaç duyduğunuzda müşterilerinize promosyonlar sunun ve işletmeniz hakkında bilgi sunun. Bu müşterilerinizi işinizin ana odağını koruyarak takdir edilmesini sağlar.

Kulaktan Kulağa

İletişim kurun SMS’i yalnızca mevcut müşterilerinizin ilgisini çekmek için değil, aynı zamanda şirketinize yeni işler kazandırmak için kullanın. Müşterilerinize sunacak değerli bir şeyiniz varsa, bunu ailenize, arkadaşlarınıza ve meslektaşlarınıza yayarlar. Ağızdan ağıza iletişim güçlü bir araçtır ve SMS bunu anında iletişim ile destekler.

İletişimi Geliştirin

İletişim, herhangi bir uzun vadeli ilişki kurmanın anahtarıdır. Bu ilişkiler üzerine inşa edilen SMS pazarlama büyük fayda sağlamaktadır. SMS, sizden hedef kitlenize gönderilen kişisel bir mesajdır. Bir satın alma işleminden sonra basit bir teşekkür mesajı ile gizli satışa katılmalarını sağlayın, teslimat hazır olduğunda onları herhangi bir satış/promosyon teklifinden haberdar edin, liste sonsuzdur. SMS pazarlama tüm müşterileriniz ile iletişim kurmanın kolay, hızlı ve güvenilir bir yoludur.

Hızlı ve Etkili

SMS pazarlama, aynı anda çok sayıda kişiye ulaşmanızı sağlar. SMS pazarlama, mesajınızı istediğiniz zaman doğru hedef kitleye ulaştıran bir anlık pazarlama aracıdır. Müşteriler cep telefonlarını ellerinde bulundurarak mesajınızı onlara iletmeyi kolaylaştırır.

Kaydolma Seçeneği

Veri tabanınızı doğru bir şekilde oluşturmak yalnızca veri koruma amaçları için değil, aynı zamanda müşterilerinizin sizden haber almalarını sağlamak için de hayati öneme sahiptir, satış sürecini zaten başlattınız. Bu tercihler nitelikli mevcut ya da potansiyel müşterilerdir. Sizden haber almak isterler, onları hayal kırıklığına uğratmayın.

Vazgeçme Seçeneği

Her SMS kampanyası ile işletmeniz, müşterilere her daim daha fazla metin mesajı aboneliğinden çıkma fırsatı sunmalıdır. Veri koruma kanunları, bir kişi ile kısa mesaj yolu ile iletişim kuracaksanız, metin yoluyla abonelikten çıkabilmeleri gerektiğini belirtir. SMS pazarlama uygulamaları sayesinde veri tabanınızı anında güncelleyerek sizi uyumlu kılacak mükemmel ürünü sunabilir. Bunun en büyük yararı, ilgilenmeyenlere istenmeyen metinler göndermeyeceksiniz.

Uygun Maliyet

SMS pazarlama, geleneksel pazarlama ile kıyaslandığında ucuz bir iletişi yöntemidir. İşletmenizin bütçe konusunda sıkıntı yaşamamasını sağlar. Birçok şirket kamu ve özel sektöre mektup ya da broşür göndermek yerine her gün kısa mesaj göndererek maliyetleri düşürüyor. Bu işlemler çevre korunması bakımından da oldukça faydalı bir uygulamadır.

Pazarlama Kampanyalarınıza Entegre Edin

SMS pazarlamanın önemli bir avantajı onu herhangi bir pazarlama kampanyanıza entegre ettiğinizde sahip olduğu potansiyeldir. Sosyal medyanın ve geleneksel medyanın müşterilerinize zamanında ulaşmanın her zaman en etkili yolu olmadığı biliniyor. Sadece SMS’i bu diğer pazarlama yöntemleri ile entegre edin ve mesajı doğrudan müşterilerinize iletin. Müşterileriniz onlara ne sunduğunuzu bilmesini sağlayın.

Doğrudan Konuya Girmeniz Önemlidir

Müşterilerinize bir metin mesajı gönderirken yalnızca 160 karaktere izin verilmesi, mesajınızın net v özlü olmasını sağlar. Doğrudan konuya girmek önemlidir, müşterilere tam olarak ne bilmelerini istediğinizi söylemek ve kolay bir okuma yapmak hem müşteriye hem de işletmenize fayda sağlar.

Zaman Yönetimi

Herkes bilir ki ‘’Vakit nakittir’’, SMS pazarlama ile çok zaman kazandıracak ve işin diğer alanlarına konsantre olmanızı sağlayacaktır. Bu basit ve kolay bir işlemdir. SMS’in planlama bileşeniyle, SMS pazarlama kampanyalarınızı daha sonraki bir tarih için kolayca düzenleyebilirsiniz. Bu zamanınızı verimli bir şekilde yönetmenize izin verdiği için büyük bir avantajdır.

https://setrow.com/sms-pazarlama/