Lineer Armatür, modern aydınlatma ve tasarımdaki  en popüler ışıklar  arasındadır. Bu ürünlerin kurulum şeklindeki geniş çeşitliliği, ışığın kalitesi, ışığın akısı hatta üretilme şekli, lineer bir armatür satın almak için  bu ürün hakkında yeterli bilgiye sahip olmayı  gerekli kılmaktadır.  Dış mekan veya bina cephelerinde çalışan  lineer ışıklar, sarkıt,yüzey veya T5 ışıklar, 30 cm'den her metreye kadar çok geniş bir yelpazede lineer armatürler üretilmektedir.  Alanınızın ihtiyaç duyduğu uzunluk mevcuttur.

 Modüler lineer armatürler gibi yeni teknolojiye sahip LED lineer armatürlerde, yeterli lüksün sağlanması ışık verimliliği ve renk görünümü ve hatta tasarım öğelerine  dayalı ışıkların şekillendirilmesi çok daha gelişmiş hale gelmiştir, böylece bu armatürleri  kare ve dikdörtgenin çeşitli geometrik şekillerinde  veya sürekli çizgilerde ve herhangi bir şekilde kullanabilirsiniz Başka bir geometrik şekil sipariş edebilirsiniz  sipariş edin.

Genel olarak, ışık kaynağı bir ışık kaynağı olan ve yuvarlak ve kare olmayan herhangi bir ışığa lineer armatür denir; Bu tanıma göre, eski floresan lambalar lineer ışıklar olarak kabul edilir, ancak LED lineer ışık,  özellikle modüler lineer ışıklar  gibi daha gelişmiş  bileşenlere sahip bir  ışık kastediyoruz.  Aşağıdaki makalede, lineer ışıkların fiyatı  ve optik kalitesi ile doğrudan ilişkisi olan modüler ve modüler olmayan lineer ışıklar da dahil olmak üzere farklı lineer armatür türlerini inceleyeceğiz ve ayrıca lineer armatürlerin uygulama türlerine değineceğiz.

Modüler Lineer Armatür Nedir ve Modüler Olmayan Lineer Armatürden Farkı Nedir?

Modüler lineer armatürde, aydınlatma kaynağının her bir parçası ayrı ayrı aydınlatılır; Aslında modüler lineer armatür, lambayı tamir ederken tüm ışık kaynağını değiştirmek zorunda kalmamanıza izin verir ve lineer ışığın bakım maliyetini büyük ölçüde azaltır.

Bu nedenle, modüler lineer armatürlerin diğer armatürlerden veya entegre spotlardan daha iyi olduğu sonucuna varılabilir, çünkü bir çip yakarak lambayı değiştirmeye gerek yoktur ve istenen bölümü kolayca değiştirebilir; Bu armatürlerin bakım ve onarımının rahatlığına ek olarak, kurulumu  da çok kolaydır  ve  entegre   armatürlerin   takılmasına   gerek  yoktur, bu durumlardan biri Modüler lineer armatürün ömrünün uzadığı ve daha da kaliteli ışık yaydığı sonucuna varılabilir.

Uygulama ve Kuruluma Dayalı Lineer Armatür Türleri

Lineer armatürler gömme, yüzeysel ve sarkıt olmak üzere üç moda monte edilebilir ve bu ışıklar ofiste, ticari, konut ve galeri vb. birçok alanda kullanılır.

Sıva Altı Lineer Armatür

Dahili lineer armatürler, ışık kaynağında sadece difüzör  veya kapağın görülebildiği  ve ışık çizgisinin ve lambanın gövdesinin tamamen duvarın veya tavanın içine yerleştirildiği lineer armatürlerle en minimal aydınlatma  yöntemlerinden biridir.  Sıva altı lineer armatürler, mekanın uygulamasına ve tasarımına bağlı olarak kullanılabilecek kenarlı ve kenarsız iki tip lineer armatüre ayrılır.

Sarkıt Lineer Armatür

Sarkıt lineer armatür, tavan yüksekliği yüksek olan veya güçlü bir  aydınlatma gerektiren aydınlatma alanları için en popüler lineer armatür türlerinden biridir. Bu armatürler gövde tasarımı açısından yüzeysel lineer armatürlere benzer ve iki kablo veya teleskopik çubuklar ile monte edilir.

Sarkıt Lineer armatür iki tip tek yönlü lineer armatür ve iki yönlü  sarkıt lineer  olarak ikiye ayrılır.

Yüzey Lineer Armatürler

Lineer armatürler, tavanlara veya duvarlara  vidalar ve rulolar  kullanılarak veya ahşap veya metal bölmeler arasına  kolayca  monte edilir. Lineer ışıklar, ışıkların gömme bir şekilde monte edilmesinin mümkün olduğu alanlarda kullanılır ve tavan yüksekliği, lineer ışıkların bir sarkıt şeklinde kurulumunu sınırlar. Bu şekilde, ışıkların gövdesi tamamen monte edilebilir ve dekorasyon olarak kabul edilir. Bu nedenle, bir çok lineer armatür, mekanın dekorasyonuna uyacak şekilde özel renklerle üretilir.

Hatta monte edilen tüm armatürler farklı geometrik şekillerde özelleştirilebilir, lineer bir armatürün nasıl sipariş edileceği veya kurulacağı hakkında daha fazla bilgi için, Ecowat'ın uzmanlarına ve teknik mühendislerine başvurabilir ve ücretsiz tavsiye alabilirsiniz.